tiistai 7. syyskuuta 2021

RPS Oktoberfest Vienna Lager

RPS Oktoberfest Vienna Lager

  • Tyyli: Vienna Lager
  • Alk.%: 5,9
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Oktoberfestkausi on taas käynnissä ja Alkoistakin löytyy muutamia teemaan sovitettuja lageroluita, kuten tapoihin kuuluu. Vaaleat, kaupparajaa runsasvoimaisemmat juhlalagerit olivat pitkään vähän ymmärrykseni ulkopuolella, mutta hiljalleen nuo saksalaiset perussävelet ovat alkaneet avautumaan kellaristillekin. Tänä vuonna mielenkiinto kohdistui kuitenkin ensisijassa kuopiolaisten edesottamusten suuntaan.

Ärpeeässän pohjoisessa periferiassa (jonka muuten luen joka kerta, että preeriassa) on nimittäin purkitettu viime vuosina melko vähän vastaan tullutta, hivenen syvemmän väristä ja miellyttävän maltaista Vienna Lageria. Punakanlainen, kuparinen, perusmärzeniä hieman tummempi ja miellyttävän maltainen oluttyyli on jäänyt omissa kirjoissa tummempien bockien jalkoihin, mutta hiljalleen tämäkin aihe on alkanut avautumaan. Senpä vuoksi etsin hetimmiten tölkillisen savolaisnäkemystä käsiini, kun myymäläsaldot rävähtivät eetteriin. Ensimmäinen myymälä tosin aikoi hautoa oluita takahuoneessa vielä viikon verran, mutta onneksi tölkkiä tarttui onkeen toisesta kivijalkakaupasta.

Hyvää kannattaa tunnetusti metsästää ja RPS:n maltainen syysmarssi osoittautuukin oivalliseksi mallasnautinnoksi, josta ei makua, mallasta tai humalan katkeroa puutu. Toimii varsin kauniisti.

Was??? Können sie festival??? Naturlichtweiss! Der Oktoberfest Bier aus dem Hertzen der Nördlichen Peripherie mit viel geschmack fur sie!

Uusin oluemme, syksyyn mahtavasti sopiva Vienna Lager on maukas ja raikas vahvempi lager. Ei muuta kuin Lederhosenit jalkaan ja RAUS!!!

RPS Oktoberfest Vienna Lager

Kuparinen, utuinen ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on mukavan maltainen, tummahko ja hieman leipäinen. On imeltyneisyyttä, ehkä hentoista kuivahedelmäisyyttäkin, muttei silti yletöntä makeutta.  

Maku on tuoksun linjoilla. Hienoisen tummaa maltaisuutta leipäisellä ja hieman imeltyneellä tunnelmalla. Yrttistä purentaa, lopussa mausteisuutta, taustalla kuivahedelmää. Toisaalta jopa hieman pyöreän maltainen, toisaalta napakka ja suoraviivainen. Mutta hyvä, ennen kaikkea mainio lager.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti