keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Sori Vermont Hustler NEIPA

Sori Vermont Hustler NEIPA

  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Sori Brewing, Tallinna, Viro

Sorilaisia ei olekaan hetkeen tullut naustiskeltua, mutta nyt tuli vastaan sen verran tyylikkään näköinen NEIPA-purkki, ettei ohi voinut kävellä. Tallinnalaispanimon tekemiset ovat vuosien mittaan vaikuttaneet varsin hyvin omaan makuun iskeviltä, joskin ne säväyttävimmät makuelämykset ovatkin löytyneet sieltä tummempien ja jykevimpien oluiden ääreltä. Mutta niinhän se monen muunkin tapauksessa menee. NEIPA- ja vähän IPA-hommatkin ovat jääneet joka tapauksessa tämän panimon osalta vähän vähemmälle huomiolla, joskin jokunen kokemus on niissäkin sävyissä toki vyölle jo karttunut.

Vermont Hustler on kauppavahvuinen NEIPA, jonka esittelyteksti mainitsee lajityypille ominaisesti isommankin kirjon trooppisia hedelmälaatuja. Oma purkkini osoittautui kuitenkin aika suoraviivaiseksi ja New England -liitteeseen viitaten jopa kepoisen ohkaiselta. Ei siis aivan semmoista hedelmälatausta, mitä tyylissä yleisesti odotusarvona on. Ihan hyvänmakuinen ja nopeasti kaatuva olut toki, mutta NEIPAn janoissani en isommin kuitenkaan innostunut. Kohtalainen katkeruus yhdistettynä sitruksiseen ilmeeseen pelastaa paljon, mutta vie tyyliä tosiaan vähän toiseen suuntaan.

Vermonth Hustler is a hazy New England style fruity hop bomb with superb softness and drinkability. You find here fruity aromas like passionfruit, mango and papaya. It's so good you might have another.
This is our take to Vermont-style New England IPA beers - by brewing it with a lager yeast. Playing with advanced brewing techniques, super fresh hops and of course the NEIPA-style malt bill. A style that requires skill as well as it requires a tiny bit of luck. This is what we love to do!

Sori Vermont Hustler NEIPA

Melko samea, hedelmäisen oloinen ja kaunis olut. Tuoksu on voittopuolisesti sitruksinen, kevyemmin tropiikinkylläinen. Aika kevyt, mutta melko aromikas silti.

Maku on ihan jees. Ehkä vähän jo ajankin himmentämä, pääpiirteissään sitruksisuuteen painottuva, tuoksua kevyemmin trooppinen esitys. Hedelmäisyyttä kyllä löytyy ja maultaan se myös miellyttää, mutta NEIPA-maailmaan kovin kevyellä otteella ollaan liikenteessä. Kuiva, kohtalaisen mukavalla peräkärryllä täydennetty, aika suoraviivainen. Juotavuudeltaan hyvällä tasolla ja kevyesti lasista katoaakin, mutta NEIPAn janoon ei isommin iske. 

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti