sunnuntai 26. syyskuuta 2021

United Gypsies Wheatbanger Double Wheat

United Gypsies Wheatbanger Double Wheat

UG Breweryn tekemiset ovat tulleet tutuiksi lähinnä Hangaround & Nobodyn sulokkaiden aromien sekä muutaman muun yksittäisen kiertolaiskeiton muodossa. Nyt kun Alkosta löytyi panimon ihan omaa nimikkotuotantoa edustavaa, selvästi kauppakamaa rungokkaampaa vehnäistä, ei muu auttanut kuin napata tölkki pois kuleksimasta.

Wheatbangerista ei kamalasti taustatietoa ole tarjolla, mutta lähdin siitä olettamuksesta, että Double Wheat -leima viittaa joko ihanaisten weizenbockien suuntaan tai sitten jenkkivetoisempaan wheat ale -maailmaan. Tai sitten niiden välimuotoon. Arvauksen osumaprosentti on toki näillä eväin varsin hyvä, sillä kamalastihan näiden ulkopuolelle ei tyylejä taida jäädäkään. Nerokasta.

No, oma suuhan sen suunnan lopulta viitoittaa, vaikka tyylinmäärityksessä sekään ei tunnetusti mikään autuaaksi tekevä varmistin ainakaan omalla kohdalla ole. Kovin vahvat banaanivibat ja muut, imeltyneen tummat, hieman kuivaneetkin hedelmäesterit yhdistettynä neilikkaiseen, mausteiseen aaltoon ohjaavat ajatussuuntaa weizenbockien pariin ja siellähän jos missä on ihmisen hyvä olla. Oikeinkin hyvä.

Oluestahan näkyy olevan panimokaupassa myynnissä myös konjakkitynnyröity kypsytys, mikä varmasti lisää peliin vivahteen jos toisenkin. Elonlämmöstä nyt puhumattakaan.

Tämän oluen sydän on vehnä, ja vehnäoluthiiva sen luonne. Mallastettu ja mallastamaton vilja muodostavat parivaljakon, jonka saumatonta yhteisvetoa täydentävät tarkoin valitut erikoismaltaat. Anna käsissäsi olevan jykevän tölkitteen viedä sinut hedelmälliselle makumatkalle joko ystäviesi seurassa nauttien tai omiin ajatuksiisi syventyen. Tölkin keveys tekee tästä kesäiltaakin lämmittävästä oluesta erityisen hyvän piknik-reppuun pakattavaksi.

United Gypsies Wheatbanger Double Wheat

Sameahko, kevyesti tummahkonkeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on kypsän banaaninen, kevyen toffeinen ja mausteinen. Aika runsas ja täyteläinen.

Maku on hieno ja hyvin runsas. Kypsää banaania, muutenkin tummaksi imeltynyttä hedelmää, lämpöä ja mausteisuutta. Kevyttä neilikkaa, yrttisyyttä ja ruohoisuutta. Melko makea, mutta katkeruus ja lämpö tasoittavat tunnelmaa. Hidasta nautintoa eli kunnolla weizenbockia.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti