keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Karvilan Pale Ale

Karvilan Pale Ale

Karvilan lagerlinjasto on osunut sen verran hyvin makuhermostoon, että päätin kokeilla myös panimon metsäasuisen Pale Alen. No sehän upposi lagereiden tapaan mainiosti ja nostatti myös rakkaita muistoja takavuosien IPA-buumin nousupuoliskolta – niistä vähän westcoastimmista ajoista, kun trooppisuuden takaa löytyi katkeroa ja oluessa sai (ei tosin kaikkien mielestä) olla vähän runkoakin esillä.

Karvilan Pale Ale on siis muutamaa vuotta taaksepäin makuhermoja virittävä, rehdimmän rapea APA, vaikkei sinne ihan raskammaimman peräkärryn eteen tätäkään olutta ole peruuteltu. Samea toki siinä mielessä, että olut on suodattamaton, mutta sen makumaailma ei kuitenkaan nojaa pelkkään aromiunelmointiin saati mehuisuuteen. Pätevää ja perusvarmaa tekemistä vinon puun panimolta taas kerran.

Karvilan Pale Ale

Utuinen, vaaleahkon keltainen ja varsin vaahdokas olut. Tuoksu on runsaan hedelmäinen, sitruksinen trooppinen. Oivallinen.

Maku on tuoksun linjoilla. Varsin maistuvaa, raikasta ja virkistävää APA niiden, muutamia vuosia sitten valloillaan olleiden normien raameissa. Rehtiä, sitrusvetoista ja sitä kautta tropiikkiin kallellaan olevaa hedelmäisyyttä kevyen karamellisen rungon varassa. Makua on runsaasti, lopusta löytyy myös greippisemmän sävyistä katkeroa sekä hienoista mäntyisyyttä. Toimii oikein hyvin.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti