lauantai 25. syyskuuta 2021

Maistila Perämerta

Maistila Perämerta

  • Tyyli: Savubock
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Maistila, Oulu, Suomi

Maistilan Perämerta on miedon, mutta silti tuntuvan pyökkisavuinen bock rukiisella kosketuksella. Tätähän ei panimokaupassa sopinut ohittaa, vaikka taannoinen kesälomareissu Perämeren rantamille varsin helteinen olikin. Savuinen lager ei varsinaista kesäjuomaa ainakaan hellelukemien helliessä ole, mutta kaukaa viisas osaa varautua loppukesän pimentyvien iltojen viilenevään rauhaan.

Merran Pera tulikin korkiteltua auki vähän jo hämärtyneempien iltojen tiimellyksessä ja merikarhun vakautta uhkuva kokonaisuus olikin tunnelmissaan mitä oivallisin syksyn kosiskelija. Rukiiset taiat tuntuvat oululaisilta onnistuvan, kuten jo Leiskauksen äärellä tuli todettua.

Kevyesti pyökkisavustettu ja ripauksella ruista höystetty punakka bock.


Maistila Perämerta

Punakanruskea, nättivaahtoinen olut. Tummahkon maltaisessa, hieman limppuisessa tuoksussa on kevyt, mutta selkeä annos pyökkisavuisuutta, sekä runsaamman rukiinen kaiku.

Maultaan rukiinen savubock on juuri sitä mitä lupaakin. Savuisuus on suht hentoa, mutta tunnelmaa silti hyvin taustoittavaa. Se sopii hyvin yksiin keskitumman, leipäisen maltaisuuden ja rukiin kanssa. Kevyesti imeltyneisyyttä, kohtalaisen jykevää rungokkuutta. Lopussa kohtalaista yrttisyyden purentaa. Oivallinen, hyvin merellisiin bock-kauden tunnelmiin varmasti sopiva olut.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti