torstai 23. syyskuuta 2021

Mallaskoski OktoberRye

Mallaskoski OktoberRye

Oktoberfest-teemaan on innostuttu myös Seinäjoella, missä olutjuhlan makuihin on paritettu pieni säväys rukiisempiakin värejä. Ei ollenkaan hassumpi idea näin paperilla ja tuntui toimivan lasissa jopa mielikuvaa paremmin.

Kuopiolaisten tapaan myös Mallaskosken teemaolut edustaa vähän perushellesiä sävykkäämpää tyylisuuntaa, jossa Pils- ja ruismaltaiden lisäksi mukana menossa on hieman Cara Paleakin. Humalointi hoidetaan kokonaan Perlen voimin, eikä syksyisen lagerin oikeastaan tarvitse tämän tunnelmallisempi ollakaan. Oikeinkin hyvin vuodenaikaan sovitettua menoa.

Mallaskoski OktoberRye

Mallaskoski OktoberRye

Kellertävän ruskea olut valkealla, kestävällä vaahdolla. Tuoksu on odotetusti mallasvetoinen, selkeän rukiinen ja yrttinen. Jännän kermava, jopa hieman kuivahedelmäinen ja hieman mausteinen. Ennen kaikkea hyvä.

Maku tukee tuoksuhavaintoja. Rukiinen, muutoinkin runsaan maltainen tunnelma on varsin miellyttävän oloista. Hienoista leipäisyyttä, kevyttä kuivahedelmää ja mukavaa mausteisuutta ennen yrttistä purentaa. Syksyinen olut. Osuu makuhermoon.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti