keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Stadin Low Awake NEIPA & High Sleep West Coast IPA

Stadin Low Awake NEIPA

Stapan eteiskaapista lähti mukaan kaikkiaan kolme IPA-pään tuotetta, jotka kaikki oli sovitettu vahvuudeltaan samaan 7,2%:n lukemaan. Aiemmin avattu Incredible Double Pale Alehan kostautui ikänsä puolesta jo eläkeläiskastiin, eikä tainneet nämä kaksi muutakaan aivan joulusesongin kamaa olla. Ei tosin ikälopuiltakaan vaikuttaneet ja keskimäärin varsin hyvinhän ne maistuivatkin.

Ensin lasiin meni tyylinsä puolesta ajalle vähän kriittisempi tapaus eli Low Awake NEIPA. Kolmeen kertaan jenkkijohdanteisesti kuivahumaloitu olut on vahvuudeltaan 7,2-prosenttinen ja sävyiltään varsin tyylinmukainen, joskin stapalaiseen maailmankuvaan sopivasti hieman totuttua peräkärrytetympi. Persikkainen trooppisuus ei yllä syvimpiin aromikkuuksiin, mutta pelittää kyllä varsin hyvällä tasolla.

Viimeisenä vuorossa olikin koko kolmikon komein tapaus, niinikään TDH-doupattu länsirannikon hedelmiä tarjoileva High Sleep West Coast IPA, joka osuikin sitten makuhermoon erittäinkin mukavasti.

Stadin Low Awake NEIPA

Aika tummemmankeltainen, samea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on trooppinen, persikkainen, sitruksinen. Vähän odotteleva, mutta hyvä.

Maku on tuoksua runsaampi ja ennakkoluulottomampi. Monipuolista sitruspainotusta appelsiinin kuoresta sitruunaan, greippiin ja limeenkin. Katkeroa löytyy, mitä Stadilta vähän salaa toivoinkin. Tukena suht voimakasta persikkaisuutta ja muuta trooppisuutta. Alkuun vähän kärjekäs, mutta ajan myötä tasoittuva. Ei taistele lajin aromimehukkaimpien esitysten kanssa, muttei varmaan ole tarkoituskaan. Roolia on varattu myös takapotkulle ja tässä on minusta onnistuttu mukavasti.

Pisteet: 35/50

Stadin High Sleep West Coast IPA

Kaunis, vaaleankeltainen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on hyvin sitrusvetoinen, kevyen trooppinen. Ehkä hienoisesti karamellinenkin. 

Maku toimii. Aromipuoli ei järin runsasta tunnu olevan, mutta tässä tyylissä on onneksi muutakin tarjolla ja länsipään IPAt StaPalla on aina osattu. Niin nytkin. Sitrusta veturina, greippiä takapotkuna. Taustalla vaaleaa trooppisuutta, tukena karamellisoitunutta maltaisuutta. Napakka lopetus, sopiva maltaisuus. Hyvä paketti.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti