maanantai 24. tammikuuta 2022

Talerock Strong Ale

Talerock Strong Ale

  • Tyyli: American Strong Ale
  • Alk.%: 8,8
  • Panimo: Talerock Brewing, Järvenpää, Suomi

Talerockin Strong Alesta en ostohetkellä tiennyt oikeastaan mitään, mutta oli sisältö sitten mitä tyylisuuntaa tahansa, ei strong aleja liiaksi kotimaisten tekijöiden sammioista tarjolle tule. Salaa ehkä toivoin yllättävää brittivetoa, mutta vakavammin odottelin jotain belgityylisempää menoa. Väärässä olin kummankin ajatelman kanssa, sillä meno kantaa kauemmaksi Atlantin taa. Viimeistään panimon nettisivuja vilkaisemalla tämä olisi varmastikin selvinnyt, mutta maistelut on mukava tehdä vähäisemmin ennakkotiedoin, yllätyksen mahdollisuus avoimena pitäen.

Talerock Strong Ale… Maltaita keitokseen tulee niin Pehkolan (Pale Ale, Pilsner), Viking Maltin (Munich Light, caramel 30, Enzyme) kuin Simpson’s Maltin (Best pale ale, Imperial, Crystal medium) mestaroimina. Humalkirjo tunnustaa jenkkimaailmaa Phoenixin, Azaccan, Cascaden ja Citran muodossa kokonaisuuden virittyessä mielessäni sinne imperialistisempien, karamellisten ja sitrushedelmäisin vetäisyin viitoitettujen humalapommien suuntaan. Todella hyvä olut ja olen kerrankin itseeni tyytyväinen, sillä nappasin talteen myös vahakorkitetun pullon, joka saa unohtua kellariin vartomaan, mikäli vain mieleni tämän maiston jälkeen maltan.

Olut näkyy olevan panimon kymmenettä erää ja pullotus on tapahtunut jo kesäkuussa. Säilyvyyttä sille on mitoitettu aina kesään 2026 saakka, vaikken usko tuon omissa käsissäni sinne asti kestävän. Melkoisen mainio veto ja vieläpä nuoren panimon aivan ensimmäisten julkituotujen keittojen joukosta.

Talerock Strong Ale

Punakka, tummanoranssinen olut on ulkomuodoltaan hieman samea ja nostaa päälleen ohuen, mutta kestävän vaahdon. Tuoksu on karamellimaltainen, hieman keksinen ja vaalean kuivahedelmäinen. Kypsää sitrusta, hyvää greippisyyttä ja ehkä havuakin.

Maku on mainio. Hyvin karamellimellinen ja keksinen maltaisuus yhdistyy sitruksiseen, greippisen napakkaan ja havuiseen humalointiin, jota taustoittaa kevyempi trooppisuus. Takana kuivahedelmäisiä piirteitä. Tulee takavuosien ryhdikkäät, soljuvamman maltaiset ja sitrusvetoiset Double IPAt mieleen, mikä ei ole yhtään huono asia. Todella hieno olut.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti