torstai 6. tammikuuta 2022

Ruosniemen Ol'markku

Ruosniemen Ol'markku

Ruosniemen olutvelho Arto vinkkasi Porvariuutisten yhteydessä kevyemmästä, mutta varsin luonteikkaasta lagerkokonaisuudesta, jonka nappasinkin testiin Ruosniemen hanahuoneelta. Konseptiltaan varsin mielenkiintoinen Markku-nimisten herrasmiesten oma Markku-liitto oli näet tilannut panimolta rapean, miehekkäästi jalohumaloidun vaalean lagerin ja sellaisen he olivat myös saaneet. Katsoin ensin, että Artolta oli tullut taustatietoihin jonkinlainen typo- tai auto correct -kukkanen, mutta Suomessa tosiaan toimii ihan oikeasti yhdistys nimeltä Markku-liitto. Onnea heille, Markut nimittäin viettivät vastikään 25-vuotisjuhlia, jota varten olutkin oli teetetty.

Olutta itsessään Arto kehuu ebuihin nähden yllättävän rapeaksi ja tuohon on kerrassaan helppoa maiston perusteella yhtyä. Vastaavanlainen, rapeasti soiva lager sopisi varmasti jatkuvampaankin tuotantoon. Sen valmistuksessa on hyväksikäytetty Himon myötä panimotoimintonsa Porissa lopetelleen Moose on the Loosen humalavarastojen aarteita, jotka on sijoitettu onnistuneella tavalla oluen aromipuolelle.

Tämä ainutkertainen olut juhlistaa Markku-liiton 25 vuoden taipaletta. Rapsahtavasti humaloitu lager on elementissään ruoan, saunan, kavereiden – ja kaimojen kanssa.

Ruosniemen Ol'markku

Kullankeltainen olut kauniilla vaahdolla. Tuoksu on kevyelti vaalean maltainen, voittopuolisesti jalohumalainen ja rapean tuntuinen. Tuoretta ruohoisuutta ja vehreää yrttisyyttä löytyy runsaasti.

Ja maku nojaa tuoksuun, ollen vielä piirun tai parinkin verran nasevampi. Oivallista ruohoisuuden ja yrttisyyden ylevää poljentoa alusta pitkään, katkeraan loppuun saakka. Vaaleaa mallasta taustalla, ei ylimääräistä kikkailua tai painokkuutta sillä saralla. Selkeä ja puhutteleva. Todella hyvä ja rapea lagerolut.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti