sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Varastopanimo Varasto-olutta

Varastopanimo Varasto-olutta
  • Tyyli: Vaalea Lager
  • Alk.%: 5,3
  • Panimo: Varastopanimo, Joutsa, Suomi

Joutsalaisten vaaleahkoa Varasto-olut -lageria on levittäytynyt nyt myös Jyvässeudun isompiin kauppoihin, mutta ensikosketus tuotteeseen tuli kuitenkin otettua ihan paikan päältä haetun saaliin voimin. 5,3-prosenttinen Varasto-olut kannattelee panimon mainion sahdin tapaan Joutsan seudun vanhoja olutperinteitä ja tekee sen asiaankuuluvalla, varmaotteisella ja aiheen vaatimalla hillittyneisyydellä.

Hieman hedelmäinen, vaalean maltainen ja utuisen oloinen olut tarjoilee mukavan konstitonta ja hyvänmakuista lagermenoa. Lajin raikkaimmaksi tapaukseksi se ei nouse, vaan makumaailmasta löytyy tietynlaista ponnekkuuttakin. Katkeroita maltillisen 20 IBUn verran ja väriasteikon 19 EBC vaikuttaa silmämääräisesti ehkä vähän aliarviolta, joskin suodattamaton ilme vaikuttanee oman silmän tulkintaan. Vaaleansävyinen olut joka tapauksessa edelleen on, sanoi mittari mitä tahansa.

Varastopanimon Varasto-olut on hitaasti kypsytetty vaalea lagerolut. Sen maku on hedelmäisen raikas ja hiilihappoinen. Oluen väri on vaalea ja läpikuultava. Katkero on maltillinen, mutta tuntuva ja on tasapainossa maltaisen maun kanssa.


Varastopanimo Varasto-olutta

Kevyesti punakankeltainen, hieman utuinen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on vaalean maltainen, kevyen yrttinen. Pääosin hieman leipäinen ja hieman hedelmäinen.

Maku on tuoksun tapaan hyvä ja selkeä. Suussa ehkä vähän runsaampi, leipäisen maltainen, raikas ja hieman hedelmäinen, kohtalaisesti yrttistä katkeroa esittelevä. Tasapainoinen ja leppoisa lager. Varsin hyvää tekemistä joutsalaisilta tämäkin.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti