tiistai 4. tammikuuta 2022

Stadin Incredible Double Pale Ale

Stadin Incredible Double Pale Ale

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 7,2
  • Panimo: Stadin Panimo, Helsinki, Suomi
Suvilahden läpi tuli harpottua joulukuun puolella ja Stadin Panimon etuovi ”sattui” luontevasti matkan varrelle. Toivoin salaa, että mainio American Barley Wine olisi löytynyt puodin tarjonnasta, mutta sitä ei ole kuulemma nyt hetkeen valmistettu. Oma varastonikin on jo päässyt ehtymään, joten jään odottelemaan seuraavan erän mahtumista tuotantopöydälle. Kourallinen stadilaisten vahvempia tuotteita  lähti kuitenkin mukaan ja yksi niistä oli nyt esittelyssä oleva, kauppavalikoimista tutun Incredible Pale Alen ylösskaalattu Double-versio.

Panimokaupoissa on aina mukava käydä ja yleensä tarjolla on mukavan tuoretta tavaraa kohtuuhintaan. Stapan pikkukojussa ei monista paikoista poiketen oikein pääse itse hypistelemään hyllyjen antimia, joten matkaeväät valikoituivat vähän ohjatummin. Muutama IPA, parit jyhkeämmät ja matka jatkui.

Incredible Double Pale Ale olisi kuitenkin jäänyt varmasti hyllyyn, mikäli olisin sen heti vuoden alkuun merkatun BBE-lukeman hoksannut. Pari muuta IPAa oli kirjattu ensi syksylle ja kyllähän ne paljon puhuttelevammassa olomuodossa olivat. No, päiväystä oli jäljellä tässäkin, joten siinä määrin myymäläteknisesti kuranttia kamaa, mutta eittämättä ikä alkaa jo painamaan. En tiedä, leimataanko BBE:t StaPalla vuodeksi vai kenties 9kk  eteenpäin, mutta tässä kohtaa sillä ei sinällään ollut enää merkitystä. Aikajanan loppu oli jo muutamasta viikosta kiinni, minkä kyllä humalavetoisen elintarvikkeen kohdalla huomasi.

Stadin Incredible Double Pale Ale

Vaaleahkon, hieman oranssisenkeltainen olut vaalealla vaahdolla. Tuoksu on karamellimaltainen, sitrushedelmäinen ja havuinen. Lämmetessä hieman marjaa ja vaniljaa.

Maku on tuoksun linjoilla. Karamellisuus on hyvin selkeää, osin keksistäkin tunnelmaa tosin löytyy. Sitrusta, mukavaa purevuutta greipin muodossa, virkeää antia havujen muodossa. Taustalla kypsempää hedelmäisyyttä, ylikypsää jopa. Tuoksun tavoin myös makuun nousee vaniljaa ja marjaisuutta, mutta sinällään vähäisissä määrin. Vanhemman koulun karamelli-sitrusmenoa, joka ei niinkään piittaa mahdollisesta aromaattisimman terän katoamisesta, mutta ei oikein nouse enää lentoonkaan.
 

Odotin jopa karumpaa koettelemusta, mutta yllättävän hyvin paketti on BBE:n partaallakin kasassa, vaikken tähän enää rahojani olisi sijoittamaan lähtenytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti