keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Giesinger Dunkles

Giesinger Dunkles

Mynsseniläisen Giesingerin kehuttuja oluita on rantautunut Suomeenkin ja eritoten vaalea Untergiesinger Erhellungin on herättänyt suurta ihastusta allekirjoittaneen lasissa. Palokan Citymarketista löytyi joku aika sitten myös panimon Dunkelia, joka oli syytä ottaa testiin. Sanotaan, että tumma lager kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan müncheniläispanimon katalogiin ja Giesinger vaikuttaa olevan varsin ylpeä omasta tuotteestaan.

Hyvää dunkkelia Dunkles kyllä onkin, mutta jää silti jopa hieman yllättäen omassa suussa vähän vajavaisen oloiseksi. Ei missään nimessä kehno tai heikko esitys, muttei myöskään lajityypin kärkikahinoihin kurotteleva suoritus. Saksalaiseen tapaan tasapainoinen ja suht runsasmakuinen kokonaisuus, josta löytyy ne ominaisuudet ja makuvivahteet mitä lajista haetaankin, mutta jonkinlainen mietous kokonaisuutta kuitenkin tuntuu varjostavan. Hyvä, muttei huippu. Välimatka Untergiesinger Erhellungin sykähdyttävään mielihyvän tarjoiluun on selkeä.

Giesinger Dunkles

Punertava, tummanruskea olut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on keskirunsaan paahtunut, imeltyneen maltainen, yrttinen. Vienoa mausteisuutta myös. Vähän mieto tunnelma, joskin herkullinen.

Maku on tuoksua runsaampi. Imeltynyt, hieman limppuinen maltaisuus on kevyen paahteista ja tummanpuhuvaa. Yrttistä, kevyttä purentaa, hieman mausteista tuntua. Tasapainoinen, varsin hyvä. Mutta jää selvästi panimon Untergiesinger Erhellungin hekumasta, eikä ole tyylissäänkään kiehtovin saksalaispainos.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti