lauantai 15. tammikuuta 2022

Kotiolut: Vehniän Barley & Rye Wine

Vehniän Barley & Rye Wine

Vehniän uusi moottoritie tuli testattua tuoreeltaan ennen joulutunnelmiin virittäytymistä ja asian aiheena oli tietenkin vehnäkylän kotiolutmestareiden aikaansaannokset. Joulusahtia ei tänä vuonna oltu keitelty, mutta jyhkeää juhlajuomaa löytyi maistoon silti. Kotipanimon ensimmäinen ohraviini kiinnosti kovasti, eikä vähiten rukiisen lisänsä johdosta. Hyvinkin rakas oluttyyli, jota pääsee testailemaan liian harvoin.

Olut itsessään ei kuitenkaan nouse sinne tekijäkaksikon parhaimmistoon, vaikka peruspohja hyvällä mallilla onkin. Iso olut ei ole helppo rasti ja nyt kompastuskiveksi koituu oluen makujen sekä eritoten suutuntuman runsauden puute.

Vehniän Barley & Rye Wine

Tummanruskea, punakka ja kauniin vaahdon kruunaama olut. Tuoksu on mukava. Imeltynyttä maltaisuutta hieman limppuisin sävyin, kypsiä kuivahedelmiä ja kevyttä mausteisuutta. Vähän tummaa belgivibaakin.

Maku on hyvä, mutta voisi olla runsaampikin sekä mauiltaan että tuntumaltaankin. Tummahko maltaisuus on hieman imeltynyttä ja limppuista, runsaammin esillä on kypsää, luumun tahdittamaa kuivahedelmää. Lopussa rukiisuus pääsee hyvin esiin, myös lämpöä löytyy. Tuntuma saisi olla runsaampi, vähän jää kesken ja makumaailma hieman hiipuu loppupuolella.

Hyvä pohjapaketti, johon kaivattaisiin ripaus tyylin arvokkuuden vaatimaa rohkeutta ja muodokkuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti