perjantai 14. tammikuuta 2022

Mekonomen Asennusolut

Mekonomen Asennusolut

Hyvinkään ja Espoon Omapanimot ovat jääneet vielä kohdallani maistelematta puhtaasti siitä syystä, ettei niiden oluita ole vielä kertaakaan tullut vastaan missään. Sain kuitenkin pienen mutkan kautta maistoon autohuoltamoketju Mekonomenille Hyvinkäällä valmistetun Asennusoluen. Olut lienee etikettiversio panimon omasta Paavola Lagerista.

Asiakassuhteiden voiteluun tarkoitettua olutta on valmistutettu Mekonomenille aiemminkin, joten käyntikorttiin ollaan oltu ilmeisen tyytyväisiä. Edellinen Asennusolut oli tyyliltään IPA, nyt jo edellä mainitulla tapaa vaalea lager. Oluen nimi luo ehkä hieman mielikuvaa peruskeppanasta, salkkukaljasta, mutta totuus on jo ensisiemauksen perusteella toinen. Asennusolut on nimittäin kruunattu kohtalaisen mukavalla rapeudella ja tuoreen jalohumalainen humalointi soi muutoinkin hyvin toimivassa kokonaisuudessa kauniilla tavalla. Hyvinkin raikas ja miellyttävä lager kaiken kaikkiaan.


Mekonomen Asennusolut

Kevyen utuinen, vaaleankeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on raikas ja yllättävänkin rapean oloinen. Vehreän ruohoinen, hieman yrttinen humalointi on vahvasti esillä vaalean, kevyen leipäisän maltaisuuden pysytellessä taustatukena.

Maku nojaa tuoksun huomioihin ja ruohoisuus tuntuu jopa korostuvan suussa. Napakka jälkipurenta, pitkä, ruohoinen maun häntä ja muutoinkin raikkaan tuntuinen olemus keräävät kehuja. Tasapainoinen, mukavasti vedettävissä oleva lager, josta löytyy napakkaa humalanpoljentoa ja luonnetta selvästi peruskeppanaa reippaammin. Oikein hyvä.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti