sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Talerock Satukallion IPA

Talerock Satukallion IPA

Talerockin pajapuodista kotiutettu alueen nimikko-IPA on pakko heti kättelyssä nostaa suunmyötäisimmäksi olueksi, mitä järvenpääläispanimolta olen ehtinyt maistamaan. Panimo on oman suun mukaan tehnyt varsin tasapainoista ja -laatuista jälkeä perusvarmoin ottein ilman horjahteluja, mutta hieman myös vakaata perustekemistä lennokkaampia elämyksiä vältellen.

Satukallion IPA sitten kolahtikin todella hyvässä kulmassa tarjoillen maanmainiota länsirannikon napakkaa tunnelmointia sieltä viime vuosikymmenen loppupuolen IPA-ryntäyksen aallokoista. Oluen rungosta löytyy Pehkolan Pale Ale- ja PIlsner, sekä Viking Maltin Light Munich- ja Caramel 30 -maltaita. Humaliksi on valikoitu Chinook, Citra, Cascade ja Galaxy, eikä kokonaisuuteen maun perusteella kyllä parannettavia kohteita tunnu löytyvän, vaikka rahtusen rapeampaakin tunnelmaa tämä kombo voisi kannatellakin. Tämä toimii kyllä todella hyvin ja harmittaa, ettei tullut enempiä pulloja mukaan hamstrattua.


Talerock Satukallion IPA

Aikas kaunis, vaaleankeltainen olut valkealla, parisenttisenä tiukasti pysyvän vaahdon alapuolella. Tuoksu on hyvä. Rehtiä IPAa tuoreen ja suoraviivaisen sitrusjohdatuksen saattelemana. Havua, kevyttä karamellisuutta. Vaaleaa tropiikin hedelmää löytyy taustalta, mutta lähinnä värin vuoksi.

Maku on hyvä, sopivan napakka, vaikka vähän rapeampikin meno sopisi näihin puitteisiin hyvin. Sitrusvetoa, tuoretta sellaista. Havua, kevyttä mutta selkeää karamellipohjaa ja vaaleaa hedelmäisyyttä. Mandariinin kuorta, lopussa greippiä. Todella miellyttävä kokonaisuus.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti