sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Maistila Musta Jaska

Maistila Musta Jaska
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 9,0
  • Panimo: Maistila, Oulu, Suomi

Syksyllä kadonneiden olutkuvien olutkuvien myötä eetteriin tulee pikkuhiljaa olutkokemuksia vähän vehreämmissä tunnelmissa. Aloitetaan varmuuskopioiden julkituonti hienolla oululaistuotteella.

Maistilan syvän maltainen, pehmeä ja paahteinen Musta Jaska hyppäsi matkaan kesälomareissulta ja oli tarkoitus säästellä talvipakkasten lämmikkeeksi. Kiusaus kasvoi kuitenkin liian suureksi jo eräänä viileähkönä alkusyksyn iltana, joten nyt tuosta kauniista ja lämminhenkisestä elämyksestä on jäljellä se kuuluisa muisto vain.

Näin lumitalven tultua oluen hupuloiminen harmittaa vietävästi. Olisihan se mitä mainioin talvimalja kuvitteellisen takkatulen ääreen sovitettuna. Vankka suositus siis (myös) tälle maistilalaiselle.

Maistila Musta Jaska

Sysimusta, hieman hitaanlaisesti liikkuva olut muodostaa ohuen, mutta hyvin, hyvin sinnikkään, väriltään beigen vaahtokerroksen. Tuoksu on hurmaavan paahteinen, tumman suklainen, mokkainen, imeltyneen limppuinen. Runsas ja syvänoloinen. 

Maku on erinomainen ja hyvin runsas. Pehmeän mokkainen, runsaan paahteinen ja tumman suklainen, kuten tuoksussa kuvailin. Melko tahmaava, lopussa varsin katkera ja jälkimaussa taasen imeltynyttä limppua kahvisenkin paahteen rinnalle tarjoava. Soljuvaa, runsaslinjaista menoa. On muuten hyvä! 

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti