maanantai 15. elokuuta 2022

Kakolan Atelier 25

Kakolan Atelier 25

Turun Funikulaarinmäeltä tarttui matkaan muutamia matkamuistojakin, joista yksi oli arviokierteen avaamaan pääsevä Aterlier 25. Kertakeittioihin perustuvan Atelier-sarjan numeroinneissa tuppaa menemään helposti sekaisin, enkä ainakaan itse pysy kärryillä, mitä näistä olen aiemmin maistellut. Montaa niitä ei kuitenkaan ole vielä vyölle kertynyt ja edellisestä on sen verran aikaa, ettei tätä erää varmastikaan ole vielä lasiin aiemmin kaatunut. Se on tietty näiden kertakeittojen hyvä puoli, mikäli toisintoja ehdoin tahdoin haluaa vältellä.

Atelier 25 on tyyliltään tupla-IPA, johon tämän maistelun perusteella tarttuisi mielellään uudemmankin kerran. Oluen tarkemmasta luonteesta ei etukäteen informaatiota tyyliä, vahvuutta (9,0%) ja sitrussävyisyyttä lukuunottamatta löydy. Tämä ei tietenkään ole este makumaistelulle ja oikeastaan tämä välillä mukavaakin, kun ei ”valmiita vastauksia” ole pullon kylkeen painettu.

Hyvää rymistelyähän turkulaiset ovat tässäkin tapauksessa pulloon sulkeneet. Meno on aika rapeanlaista ja westcoasthenkistä aina greippisistä napakkuuksista havuisuuden syleilyyn ja tunnelmaa tukevaan rungokkuuteen.

Kakolan Atelier 25

Utuinen, vaaleankeltainen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksussa, havua, kevyttä pihkaa, greippiä ja kypsää aprikoosia. Tuhti, solidi meno. Hyvältä vaikuttaa.

Maku on hieno. Runsas tunnelma antaa itsestään greippisiä, havuisia ja ehkä hieman pihkaisiakin tuulahduksia. Kypsä aprikoosi täydentää oluen maistuvaa antia entisestään. Lopetus on napakka, greippinen ja jälkimaussa myös mäntyinen, hieman karamellinenkin. Todella hyvää rymistelyä.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti