sunnuntai 14. elokuuta 2022

Vakka-Suomen Prykmestar Keller Bier

Vakka-Suomen Prykmestar Keller Bier

Stapaloituneen Vakka-Suomen Panimon Keller Pils on herättänyt kesän varrella senmoista innostusta, että uusikaupunkilaisten muukin lagertekeminen alkoi kiehtomaan enemmänkin. Näissähän panimo oli jo ”aikoinaankin” osaava, joten huhut olutkirjon leventymisestä kuulostavat omaan korvaan sangen kutkuttavilta.

Reittausblogin arvioiman makukimaran täysedustusta ei tosin vielä ole omaan näköpiiriin sattunut. Tätä mainiota Keller Bieriä kuitenkin löytyy ja saksalaisiin jalohumaliinhan tässäkin hienoudessa nojataan. Oivallinen olut on tämäkin. Toivotaan hartaasti, että myös muuta tarjontaa saadaan laajempaan jakeluun syksyn tullen. Sen verran mukavia mallasmakuja siellä näyttäisi listoilla tällä hetkellä olevan.

Vakka-Suomen Prykmestar Keller Bier

Vaaleankeltainen ja hieman sameinen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksussa jalohumalaista menoa tuoreen ruohoisessa muodossa. Taustalla vaaleaa, viljavaa ja hieman pyöreyttäkin uhkuvaa mallasta.

Maku on hyvä ja aika napakkakin. Tuoreen ruohoinen, hieman vehreän yrttinen humalointi on hyvin esillä. Vaalea mallasrunko on odotuksia hieman kepeämpi, ei tunnultaan niin pyöreä kuin ehkä ajattelin. Puutos on pieni, eikä oikeastaan horjuta oluen hyvyyttä millään tapaa.

Humalointi on aika runsasta, mutta makuparia löytyy maltaan puoleltakin riittävästi. Raskaaksi meno ei uhkaa missään vaiheessa mennä, eli paketti on kyllä hienosti kasassa. Laatukamaa, johon tarttuu mielellään.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti