keskiviikko 31. elokuuta 2022

Brew York x Pien Haze Wave

Brew York x Pien Haze Wave

Haze Wave pyyhkäisi kesäisen Helsingin yli jokunen hetki sitten ja meille tapahtuman suhteen estyneille maakuntalaisille huuhtoutui pieni, mutta kiintoisa, makupala rientojen rippeistä Powered by Pien -kaappien toimittamina. Vanhan Yorkin panimoylpeys Brew York oli yksi rientojen esillepanijoista (heh) ja toipa se tullessaan myös tapahtuman nimikkokollabonkin – itseoikeutetusti Pien Brewingin kanssa valmistetun Haze Wave Pale Alen.

Olut on vahvuudeltaan kaupparajaan sopiva ja saatiin tätä myöten jakeluun myös paremman valikoiman K-kauppoihin. Oluen iskujoukkona toimii Belma ja Simcoe, joita taustoittaa kevyelle katkeropuolelle asemoitunut Centennial.

Odotukset tuotteen suhteen olivat varsin kovat, vaikka Brew York ei vähäisten maisteluiden myötä ole aivan samaa hekumaa monen muun saarelaistölkittämön tapaan aiheuttanutkaan. Hyvää menoahan Haze Wave joka tapauksessa meille tarjoilee, mutta nykypäivän tarjonnassa on sen verran paljon hyvää tarjontaa, ettei esitys huippujen joukkoon silti onnistu nousemaan.

Helsinki Haze Wave Festival is a celebration of craft beer! Located in the historic city, the festival is a ceremony of friendship, as breweries from across the globe assemble to celebrate all things craft! Haze Wave is our official festival beer and collaboration with our friends from Pien Brewing. Combining Belma and Simcoe hops helps to bring a huge wave of fruit flavours, making our hazy pale the perfect counterpart whilst relaxing in the Finnish sun. Kippis!


Brew York x Pien Haze Wave

Kovasti kouhuva, sihautuksen jälkeen tölkistä jo kurkkiva olut kaatuu vaaleankeltaisena, haalean sameana lasiin. Vaahtoa on runsaasti... Tuoksu on hyvä. Greipin kuorta, sitrusta, kevyttä ahomansikkaa, hentoa ananasta ja appelsiinia.

Maku on hyvä, korkeasta hiilihappopitoisuudesta selvästi hieman kärsivä tosin. Greipin kuorta, lopussa itse hedelmääkin. Sitrusta, ananasta, vaaleaa tropiikin aromaattisuutta. Seassa myös hauskaa ahomansikkaisuutta ja vienoa yrttisyyttä.

Kuplapuolen runsaus vaikuttaa juotavuuteen ja suutuntumaan. Ei siis optimisuoritus, vaikka makumaailma hyvin toimiikin. Peli tässä tyylissä on nykyään kovaa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti