keskiviikko 17. elokuuta 2022

Himo Koneisto

Himo Koneisto
  • Tyyli: Hopfenweisse
  • Alk.%: 7,2
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Himobissejen maistelun lähtökohtaisena kohokohtana toimi tämä 7,2-prosenttinen hopfenweisse, Koneisto. Suosikkijuomiini lukeutuva Schneider Weisse TAP5 Meine Hopfenweisse tyylikaimoineen puhuttelee makunystyröitäni niin monella tasolla, ettei tätä kotimaista tribuuttia voinut sivuuttaa, vaikka kuinka olisi yrittänyt. Ja en kyllä edes yrittänyt, tyhmäähän se olisi ollut.’

Koneistosta ei ole panimon mukaan yritetty tehdä suoraa kopiota tyyli-ikoni tapviitosesta, mutta innoitusta se ehdottomasti reseptihiontaan on tarjonnut. Humalina pirkkalalaisten teoksessa vaikuttaa Cascade, Nelson Sauvin ja Hallertau Blanc eli kolmen mantereen voimin ollaan liikkeellä. Himo ei leiki, olen kuullut sanottavan ja näin asia tosiaan vaikuttaisi olevan.

Oluenahan hopfenweisse nojaa perusvehniin eli hefeweizeneihin, mutta on usein vahvempia niin rungoltaan, humaloinniltaan kuin alkoholipitoisuudeltaankin. Moderniin suuntaan kurkottava humalointi hekumoi runsaasti aromipuolella. Perusvehnälasiin minä tämänkin aromaattisuudesta huolimatta kaatelin, mikä on tapana ollut aiemminkin. Liesikö tyylille joku parempikin astia kaapistani löytymän – mene ja tiedä. Joka tapauksessa nämä kolahtavat yleensä hienosti, eikä Koneistokaan yski testipenkissä lainkaan. Hieno olut.

Himo Koneisto

Vaaleahkon keltainen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on hyvä. Rohevampaa sitrushedelmiä greipin muodossa, valkoviinimäistä tuntua, asiaankuuluvaa mausteisuutta ja hieman villimpää yrttisyyttä. Taustalla kevyemmin kypsänlaista hedelmää ja toki vehnämaltaisuutta.

Makuhan toimii hienosti. Aromaattista menoa varsin runsasmittaisessa, mutta silti tasapainoisessa paketissa. Tarjolla on sekä aromikkaampaa että vähän kirpeämpää sitrushedelmäisyyttä, valkoviinimäistä tunnelmaa ja hieman karviaismarjan tapaista otetta. Loppua kohden korostuva mausteisuus kruunaa palettia hienosti. Hedelmäisyyttä löytyy lajiin sopivalla voimakkuudella. Tuntuisi olevan sekä humalperäistä että käymisaromistakin tarjontaa.

Yleisilmeeltään mukavan kuiva, lopetukseltaan sopivan napakka ja jälkimaultaan pitkä, mausteinen ja yrttinenkin.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti