torstai 25. elokuuta 2022

Himo Jonotus Micro IPA

Himo Jonotus Micro IPA

  • Tyyli: Micro IPA
  • Alk.%: 3,2
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Himon samea kevytsarjalainen jatkaa pirkkalalaisten hyvää tekemistä ja toimii näissä vahvuuksissa hyvinkin mallikkaasti. Jonotuksella on mittaa maltilliset 3,2% mutta sen tarjonta uhkuu Citran ja Motuekan suloisia sointuja. En oikein aluksi aivan saanut kiinni tölkin kylkeen painetusta olutheitosta:

Sessioitava veto-IPA "suomalaiseen makuun".

Suomalaiseen makuun -fraasi kun on yleensä viittaa mahdollisimman riisuttuun ja vähävivahteiseen kokonaisuuteen - ainakin kun makuun perustuvaa asiaa kuvaillaan. Vähän semmoinen koffimainen fraasi. Mutta sitten hitaallakin välähti. Jonottajakansaahan me olemme, mistä oluen hauska etikettikin yritti ehkä vihjatakin.

No niin. Eteenpäin. Mitään yyberrunsasta menoahan ei näihin prosentteihin toki saada ahdettua, mutta kyllähän tässä hienosti toimivaa, runsasvetoista sessiokamaa tarjolle on laitettu. Kelpaa jonotella.

Himo Jonotus Micro IPA

Haalean vaaleankeltainen, samea olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on oivallinen ja aromaattisuudessaan runsas. Löytyy hyvä kirjo sitrussävyjä ja tropiikin hedelmäisyyttä.

Maku on trooppishedelmäinen, ehkä eniten aprikoosinen ja kevytmangoinen. Toisena päävärinä toimii sitruksinen, lopussa vähän karheakin sävykkyys, joka pelaa yhteen melko terävien hiilihappojen kanssa. Makua riittää ja meno maistuu. Varsin hyvä Micro IPA.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti