perjantai 26. elokuuta 2022

Hangaround & Nobody Jaromir Lagr

Hangaround & Nobody Jaromir Lagr

Kesälomalla jäi useitakin arvioita puhtaaksikirjoitettavien juttujen putkeen ja yksi näistä oli paikallisten sanaseppojen nerokkaiden olutnimitysten pitkää listaa täydentävä Jaromir Lagr. Hangaround & Nobody -duollahan on sanaleikittelyn ohessa tapana valmistaa myös olutta ja näin on tehty siis tälläkin kertaa. Jaromirin teoksia on silmäilty aikanaan jalkapalloperheessämmekin ja uskoisin oluen nimen nostavan hymyn monien aikalaisteni huulille. Mutta liekö Jonnet muistaa?

No sillä ei varsinaisesti ole väliä, sillä makuhan se loppukädessä ratkaisee. Jaromir Lagria kuvataan hoppy lageriksi ja sen reseptiikka tarjoilee makunystyröille Mosaicilla ja Citralla humaloitua tunnelmointia. Suuntauksena nämä India Pale Lagerit eivät yleissuosikkeihini niinkään kuulu, mutta siitä huolimatta yllättävän hyvin ne aina pienestä kyräilystä huolimatta useimmiten uppoavat. Niin nytkin, sillä odotettua rungokkaampi kokonaisuus tasapainoilee suussa varsin onnistuneella tapaa.

HOPPY LAGER. Aurinkoisiin kesäkeleihin ja miksei kiekkokaukaloonkin sopii astetta reilummin humaloitu hoppy lager. Saa nauttia takatukan kanssa tai ilman.

Hangaround & Nobody Jaromir Lagr

Utuinen, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Utuisuus syventää väriä yllättävän paljon iltakuvassa, mutta varsin vaaleaa tuo tosielämässä kuitenkin on. Tuoksussa yrttistä hedelmäisyyttä, herukanlehteä sekä vaalean leipävää mallasta.

Maku on mukavan hedelmäinen, alta jopa hieman kypsän aprikoosinenkin. Sitrusta löytyy, samoin hieman yrttisävyistä katkeroakin. Maltaisuus on vaaleaa, hieman ehkä sävykkäämpää ja esillä muutenkin kuin hyvänä runkona. Lopetus on varsin napakka, pitkä ja hieman ehkä greippinenkin. Hiljalleen taustahämy selkiintyy Mosaicin herukanlehtiseksi pensasvehreydeksi. Vähän ryhdikkäämpi IPL, josta löytyy myös runkoa. Toimii.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti