maanantai 29. elokuuta 2022

Himo Taisto Black IPA

Himo Taisto Black IPA

  • Tyyli: Black IPA
  • Alk.%: 6,5
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

"Never forget. Never forgive."

Black IPA on hiljalleen heräämässä henkiin tai ainakin sitä on tässä kuluneen vuoden aikana tehty useammankin panimon toimesta. Parikin vuotta taisi välissä mennä, että ainuttakaan lajiedustajaa edes kohdannut ja edellismaistelusta saattoi olla sitäkin kauemmin. Tai ainakin siltä se äkkiseltään ainakin tuntui. 

Himo kuitenkin yhtyi taistoon ja taikuroi tarjolle 6,5-prosenttisen HBC 472 -lajikkeella humaloidun Taisto Black IPAn. Kokeellinen lajike kuulostaa spekseiltään aika hyvin oluttyyliin istuvaksi, sillä sen aromikirjosta lupaillaan irtoavan tammea, bourbontynnyriä, vanilja, kookosta kuin sitrusta ja makeaa hedelmäisyyttäkin. Odotukset olivat siis kohtalaisen korkeat ja ihan syystäkin.

Himo Taisto Black IPA

Tummanpuhuva, runsaan vaaleanruskean vaahdon nostava olut. Tuoksu on hieman miedonlainen, joskin hyvä. Ensimmäisenä kookosta, tammea ja hentoa paahteisuutta. Sitten sitrusta, hedelmäisyyttä ja takana vaniljaa...

Maku on melko runsas. Hauskasti paljon kahvin hentoja sävyjä, joskaan ei mainittavaa paahteisuutta. Kookos ja vanilja pelaavat hyvin yksiin, sitrus ja sen pieni purevuus taustoittaa menoa mukavasti. Olut katoaa lasista hämmästyttävän helposti, juotavuus on siis kohdillaan. Taustalla hedelmää, pientä marjaisuutta, puumaisuutta ja kuivaa, tumman suklaankin karheutta. Ei niin runsaan tuntuinen, mitä ehkä odotin, mutta ehkä parempi näin. Mainio Black IPA nimittäin.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti