keskiviikko 24. elokuuta 2022

Kiiski Vaahtopää Vehnäolut

Kiiski Vaahtopää Vehnäolut

Mäntsälän Kiiski on jäänyt monen muun tekijän tavoin hieman etäiseksi itselleni, mutta kesällä tuli asian korjaamiseksi maisteltua muutamakin heidän tekosensa. Vaahtopää on kaupparajan yläkorville kohotettu vehnäolut, josta löytyy mukavaa runsautta, mutta myös kesäistä raikkautta. Pullokoko on tyylille toki hieman hintsunlainen ja näin jälkiviisaana olisi pitänyt ostaa parikin pottua, jotta vehnäolutlasin olisi saanut asianmukaisesti täytettyä. Nyt mentiin sitten pienemmällä astialla.

Oluelliseksi moitteeksi tätä ei suinkaan kannata tulkita, sillä sehän vain kertoo että olutta olisi mielellään nauttinut ”normaalin” vehnäolutannoksen verran ja miksei enemmänkin. Tasapainoinen esitys, jossa makumaailma ja suutuntuma kohtasivat erittäin hyvin.

Kiiski Vaahtopää Vehnäolut

Kevyen tummankeltainen vehnä kohtalaisella vaahdolla. Tuoksussa kypsähköä banaania, mausteisuutta, sitrusta sekä hieman toffeistakin pehmeyttä omaavaa maltaisuutta. Hyvää neilikkaisuutta nousee nenään myös.

Maku on hyvä ja mukavan runsas, muttei lajin tuhdein kuitenkaan. Raikkauttakin on siis tarjolla. Vaalea banaanisuus on esillä hyvin, muttei peitä muita vivahteita alleen. Mausteisuutta seuraa kepeähkö yrttinen katkero, ehkä pientä neilikkaisuuttakin hiipii ajan mittaan esiin. Yleiskuvasta löytyy myös sitruksisuutta. Runko on pehmeä ja aika runsas, vehnävän pyöreä ja hieman toffeisen makeakin. Nyt on hyvin osaset kohdillaan vehnäsessä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti