tiistai 16. elokuuta 2022

OlutMylly Mylläri Bitter

OlutMylly Mylläri Bitter

OlutMyllyn brittibitteri kiinnitti taannoin huomioni tölkkirivistössä, sillä näitähän ei ärveän paljon ole nykymaailman kauppatarjonnassa näkyvillä. Sumusaarten tekijöiden edesottamukset rajoittuvat muutamiin vakiokasvoihin ja kotimaan tekijät paneutuvat näihin harmillisen harvakseltaan. Fuller'sin ESB onkin sen myötä oma vakiobrittivalinta Sepi Niemen IPAlla ja 1698:lla täydennettynä.

Mutta Forssassapa bitteriä onneksemme tehdään ja ensimaiston perusteella taso vaikuttaa lupaavalta. Oluen runko on rakennettu kotimaisten maltaiden varaan, mikä tuntuu brittihumalten rinnalla toimivan varsin mukavasti. Ehkä vähän turhan makeaksi meno omiin mieltymyksiin nähden kuitenkin äityy, kun humalanpuraisusta jää se viimeinen napsaus toteutumatta. Tästä huolimatta runsasmakuinen paketti kerää kehunsa tunnelmansa ja miellyttävän juotavuutensa ansiosta.


OlutMylly Mylläri Bitter

Kuparinen, punakahko ja samea olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa kypsää, kuivattua brittihedelmäisyyttä, tummahkon karamellista maltaisuutta sekä kevyttä pähkinämäisyyttä.

Maku on hyvä ja riittävän syvä. Ehkä paikoin hieman liian imelä, muttei isommin häiritsevästi. Tummahkossa tunnelmassa kypsää kuivahedelmäisyyttä, yrttisyyttä, pähkinämäisyyttä ja kevyttä puumaisuuttakin. Maltaisuus on hieman karamellista ja imeltynyttä, tummahkon sävyistä ja runsasta. Pientä paahteen virettäkin olen aistivinani. Katkeruutta on, mutta lisänapakkuus tasoittaisi tunnelmaa entisestään.

Mainio bitter, jolle hieman isompi peräkärry tekisi ihmeitä tasoittaen rungon hienoisen makeaa olemusta.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti