tiistai 9. elokuuta 2022

Himo Maximus QNEIPA

Himo Maximus QNEIPA

  • Tyyli: Quadrupel New England IPA
  • Alk.%: 12,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Jotenkin hassultahan se tuntui kävellä ulos Citymarketin ovista paikanpäällä pantua kaksitoistapinnaista Quadrupel NEIPAa mukanaan. Pirkkalassa tämä on mahdollista, kiitos alkoholilainsäädäntömme kummallisuuksista mahdollisuuksia etsivän Himon. Citymarketin aulaan avautuneesta panimomyymälästä löytyy myös muuta kaupparajaa töpäkämpää olutta mukaan ostettavaksi ja kevyempiä tuotoksia saa mukaansa myös Citymarketin olutosaston kautta.

Myönnän, ettei Quadrupel NEIPAa normaalioloissa olisi ehkä tullut mukaan edes ostettua, mutta tässä kohtaa poikkeuslaatuinen tilaisuus teki uteliaan. 12-prosenttinen olut myös varsin symbolinen teko, sillä kaikenlaisia raja-arvoja rakastava virkayhteiskuntamme on säätänyt vapautusten puuskissaan myös erilaisia numeerisia rajoituksia, ettei vallan nyt hulinaksi touhu kuitenkaan menisi. Eli alle 500 000 litraa kalenterivuotena alkoholijuomia valmistava pienpanimo saa myydä valmistuspaikkansa välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta myymälästään ulos maksimissaan 12-prosenttisia tuotteitaan. Harvassahan nuo yli 12-prosenttisen tuotokset tässäkin maassa lopulta olisivat, mutta onhan tuo raja aika jännä joka tapauksessa. Ketä tai mitä se suojelee? Mene ja tiedä. Himo joka tapauksessa latasi tankin täyteen ja heilautti mittarin ylärajan kattoon.

NeloisNEIPAn makujen lähteenä toimii Citran, Mosaicin, Galaxyn ja Idaho 7:n liittouma. Varsin hidasliikkeinen ja juotavuudeltaan odotetun verkkainen olut soljuu kypsän hedelmäisissä tunnelmissa vaihdellen tarjoamiensa tropiikin sävyjen kirjoa pitkin matkaa. Runsaassa, syvässä maussa tapahtuu paljon, mutta tasapaino säilyy hämmästyttävän hyvin. Omaan makuun tässä on odotetusti kaikkea vähän turhankin kanssa, mutta lopputulema osuu olosuhteisiin nähden erinomaisesti kohdalleen. Tämä kuriositeetti kannatti maistaa.

Himo Maximus QNEIPA

Oranssisenkeltainen, runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on tuhti. On painokasta, kypsää tropiikin hedelmää passion, aprikoosi ja persikka etukenossa. Sitrusta enemmänkin mandariinisessa muodossa, myös pientä yrttisyyttä taustalla. Soljuu nenässä, että sitten suussa?

Nyt on runsasta, ehkä liiankin kanssa omaan makuun. Kypsää, pyöreää mangoisuutta, persikkaisuutta ja paraguayoa on matkassa paljon. Pientä sitruksen kirpeyttä, viinimarjapensaan lehteä ja ehkä kevyttä yrttiäkin lopussa. Taustalla aika paksusti makeaa appelsiinia, vähän marmeladiakin. Jälkimaku on kypsän hedelmäinen, pyöreä ja aika makeakin. Paljon tapahtuu ja meno on todella solidia. Alkoholia ei mausta löydy, vaan se on painettu raskaan, hidasliikkeisen hedelmäkasan alle.

Oluen numeerinen suuruus tuntuu yltäkylläisyytenä. Paketti pysyy siihen nähden todella hyvin kasassa ja miellyttävänä, vaikka meno omaan maku optimiin nähden liikaa onkin. Heittämällä Suomen paras "kauppa-QNEIPA".

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti