sunnuntai 7. elokuuta 2022

Tuju Peurastaja

Tuju Peurastaja

Ai että, lappeenrantalaisten mainio Saison oli yksi kesäloman mainioimpia olutkokemuksia. Sesoon kuuluu hienojen kesäoluiden ehdottomaan eliittiin, joskin harmillisen harvinaista herkkua se omallakin kohdalla on viime vuosina ollut. Senpä vuoksi Tujun kesäuutuus tuli otettua suurella ilolla vastaan.

Amarillolla humaloitua Peurastajaa onkin haettu matkaan useammankin pullon verran, joten sadonkorjuun juhlan odottaminen on tänä vuonna kaukana kurjuudesta. Pirteän pirskahteleva, kuiva ja tyylinmukaisesti mukavan mausteinen olut toimii hedelmäisen humaloinnin kanssa oivallisesti. Todella tasapainoinen ja onnistunut näkemys kauniista oluttyylistä. Pikkulinnut kertoivat, että olut olisi käytetty Dupontin hiivakannalla, mikä olisi tässä kohtaa tuotteen mainious huomioiden helppo kyllä uskoa.

Takka loimusi lämpimästi kun metsästyskauden päättäjäisiä vietettiin seuran perinteisessä hirsimökissä. Riistaisa harrastus oli tänäkin vuonna tuottanut inhimillisen määrän tulosta ja mukavia muistoja. Ilta huipentui maistuvaan sadonkorjuuolueeseen, jota nautittiin nyt hyvässä seurassa.

Vanhojen belgialaisten hiivakantojen mausteinen ja kuiva syleily, johon Amarilllo-humala maastoutuu mainiosti tuoden mainion hedelmäisyyden lisäksi omalaatuista appelsiininkuorta. Kuiva, heleä ja moniulotteinen maalaisolut.

Tuju Peurastaja

Runsasvaahtoinen, kauniin keltainen ja samea olut kaatuu lasiin kesäillan rauhassa. Tuoksussa vaaleaa belgihedelmää, mausteisuutta sekä aromaattisempaa sitruksisuutta. Oikein hyvä.

Maku on hieno. Vaalea belgihedelmäisyys yhtyy yrttiseen, mukavan pippuriseen mausteisuuteen pirskahtelevan sitruksisuuden täydentäessä tunnelman. Monipuolinen, erittäin hyvä ja runsasmakuinen saison täynnä kesäistä tunnelmaa. Maltaisuus on vaaleaa, kuivaa ja viljavaa, mutta omaa myös pientä pyöreyttä. Lopusta löytyy mausteen sekaan solahtavaa katkeroa, joka ei kuitenkaan peitä oluen hedelmäistä antia alleen. Kerrassaan hieno saison.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti