perjantai 30. syyskuuta 2022

Olarin No Bammer Hopz

Olarin No Bammer Hopz

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 7,2
  • Panimot: Olarin Panimo, Espoo, Suomi

Urkki-illallinen oli tuonut matkalaisen jo sen verran lähelle pelipaikkoja, että päätin lähteä kurkistamaan olutmaailmaa kuohuttaneen uutuusoluen, Hagström West Coast IPAn, olemassaolon mahdollisuutta. Juovot olivat kuitenkin käyneet jo juomassa oluen Juovasta kuiviin, mutta onneksi paikan pitkästä hanalistasta löytyi korvikkeita valinnanvaikeudeksi asti. Olari-linjalla tuli pysyteltyä eli tämä lyhyt Helsingin visiitti meni tuontioluita nautiskellessa.

No Bammer Hopz viittaa laatuhumalten kultivoittamaan kokemukseen, joskin oluen nimi tuo hoppipäälle mieleen myös viittauksen humalakasvin sukulaisyrtistä kertoviin sanoituksiin. Siirrynkin tilaukseni kanssa lähipöytään RBL Possen soidessa päissäni…

Lasissani on tosiaan 7,2-prosenttista West Coast IPAa Helsingin länsinaapurista. Humalkirjoa tai oluen muutakaan taustaa en onnistu näin jälkikäteenkään tarkemmin selvittämään, mutta se tärkein eli makukokemus kuitenkin piirtyy muistiin ihailtavalla painokkuudella. Erehtymätöntä tekemistä olarilaisilta. Tähän olikin hyvä päättää lyhyt keskikaupunkivisiitti ennen yöunia.

Olarin No Bammer Hopz

Kevyen utuava ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksussa hyvää, pirteää hedelmäisyyttä, sitrusta, havua ja pihkaa. Hieman mallasta, muttei karamellia tai muuta vastaavaa.

Maku on oivallinen. Hyvä lataus pehmeää muttei liian makeaa trooppisuutta, tuoretta havuisuutta sekä pihkaisuutta. Lopussa sopuisaa katkeroa, jota voisi olla enemmänkin, mutta ylittää jo nykyisellään "nykynormit". Suutuntuma on suht mehevä ja makuun nousee myös hieman keksimäistä mallastakin. Hemmetin hyvää tämä on.

Pisteet: 38/50

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta, copypasta-erhe kävi tuossa. Korjasin jo aiemmin, mutta en jostain syystä saanut kommentoitua havaintoasi tähän reaaliajassa. Hyvä, että joku on tarkempana kuin kirjoittaja :)

      Poista