perjantai 9. syyskuuta 2022

Sameat forssalaiset: OlutMyllyn Mylläri NEIPA & Mylläri Miami NEIPA

Mylläri Miami NEIPA

Kesäloman asuntometsurointireissu johdatteli kotimatkalaiset pikkuteiden äärille ja Forssan kohdille sattumalta mitoitetun teknisen tauon myötä vastaan tuli OlutMyllyn sivutoimipiste. Paikallisen Autokeitaan palvelukompleksin sisäisen ruokakaupan reunakäytävältä löytyi pieni, ”holvikaaren” koristama OlutMyllyn fontein merkitty sivuhuone.

Itse panimohan sijaitsee lähempänä kuntakeskuksen ydintä, mutta Autokeitaan kaltainen liikenteen solmukohta lienee varsin hyvä sijainti tällä tapaa brändätylle sivumyymälälle. Toki tässä pätee vähittäismyynnin prosenttirajoitukset, mutten oikeastaan ole varma, tekeekö myllypanimo lainkaan yli 5,5-prosenttista tavaraa. No, nappasin mukaan muutaman humalvetoisen oluen, joita en vielä ole päässyt maistamaan. Tässä tarinassa käsitellään näistä ne sameimmat eli Mylläri NEIPA ja Mylläri Miami NEIPA.

Mylläri NEIPA

Kaksi NEIPAa siis rivissä, joskaan ei suoranaisesti rinnakkain vertailtavana. Mylläri NEIPA on viisipinnainen, Sabrolla ja Bru-1:lla humaloitu esitys, jonka runko koostuu vaalean ohramaltaan ohella vehnä- ja kauramaltaista.

Miami-viritteinen NEIPA sen sijaan tunnustaa kaupparajan yläpintaa (5,5%) ja sen humalkirjosta löytyy Citraa, El Doradoa ja Galaxya. Mallaspuolella neljää eri laatua, joita ei tarkemmin avata. Joka tapauksessa kaksikon reseptiikasta löytyy eroavaisuuksia ja vaikken tosiaan rinnakkain näitä laittanutkaan, löytyy kaksikon sisältä maistelun perusteella aika selkeä suosikkikin.

OlutMylly Mylläri NEIPA

5,0% / New England IPA

Samea, vaaleankeltainen runsaalla valkealla vaahdolla. Tuoksu on keskirunsas, hedelmäinen ja hitusen yrttinen. Sabron kookoksinen vire pääsee myös pehmeästi esiin.

Maku on varsin hyvä, alkuun hieman pidättäytyväinen. Trooppinen tunnelma henkii ananasta, tuoretta mangoisuutta, appelsiininkuorta, kepeää aprikoosia ja pehmeää kookosaromia. Helposti lähestyttävä ja lasista nopeasti hupeneva olut.

Pisteet: 34/50


OlutMylly Miami NEIPA

5,5% / New England Pale Ale

Samea, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on hyvä. Löytyy trooppisuutta ja raikkautta. Mandariinin kuori, persikka ja passion tulevat itsellä ensimmäisenä mieleen.

Maussa tarjoillaan kepeää ja toimivaa mandariinin kuoren, persikan, passionin ja ehkä ananaankin sekoitelmaa. Lopussa pientä karheutta, kokonaisuutena maistuva ja lasista nopeasti katoava olut. Ei lajin samein tai runsain ilmestys, vaan semmoinen raikkaampi, kevyemmin painotettu janonsammuttaja. Toimii hienosti.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti