sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Laitilan Kukko Sadonkorjuuolut

Laitilan Kukko Sadonkorjuuolut

Laitilasta tuli tuttuun tapaan meripihkaista sesonkiolutta sadonkorjuujuhlintaa silmällä pitäen. Aiemmin Kekri-nimellä kulkenut kausituote on nyt istutettu Kukko-sarjaan ja nimikin on vaihtunut yleiskansallisempaan muotoon. Tykkäsin Kekri-nimestä enemmän, mutta eipä nimi yleensä tuotetta ole pahentanut.

En ole varma, onko oluen reseptiikka kummoisemmin muuttunut, sillä muistelisin että Magnumia ja Hersbrückeria on humaltarjonnassa näissä syysmärzeneissä tavattu aiemminkin käyttää. Mallaspuolelta löytyy nyt Münich, Pilsner ja Caramel 150, minkä myötä makukuvauskin antaa aika maltaista ja hieman karamellisoitunuttakin menoa odotella.

Yleensä olen näistä tykännyt mukavan syystunnelmaisina ja konstittomina tapauksina, mutta nyt mukaan on tullut hienoista metallisuutta, joka jää häiritsemään makukokemusta. Kahden purkin otannassa metallisuudessa tuntuu olevan eroa, mutta pois se ei kevyemmässäkään esiintymässä tuntunut lähtevän. Harmillista.

Laitilan Kukko Sadonkorjuuolut

Meripihkainen, nätin vaahdon nostava olut. Tuoksu on yrttinen, kevyen karamellisoituneen maltainen, hieman leipäinen.

Maku on mallasvetoinen, lopussa yrttisen katkera. Maltaisuus on keskirunsasta, hieman imeltnyttä ja leipäisää. Tasapaino on hyvin hallussa, mutta pientä metallisuutta takaa tuntuisi nousevan. Se jää häiritsemään muutoin hyvän oloisen makupaletin tarjontaa. Aiempien vuosien Kekrit ovat osuneet syystunnelmiin hyvin, mutta nyt ei sille tasolle kuitenkaan ylletä.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti