perjantai 2. syyskuuta 2022

Himo Meistä: Kalle

Himo Meistä: Kalle

  • Tyyli: Farmhouse Ale
  • Alk.%: 7,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Himon pääpanijana toimiva Kalle Hirvikoski on saanut (ja myös itse tehnytkin) oman nimikko-oluen, Kallen. Farmhouse ale -tyylivalinta ei armoitettuna saisonnikkarina jo Moose on the Loose -hirvipanimon ohjaksissa tunnetun Kallen kohdalla liene kenellekään yllätys. Tähän keittoon on ladattu tehokeinoiksi hyvä annos Mosaicia, Cashmerea ja El Doradoa. Sanomattakin selvää, että tämähän toimii erinomaisesti.

Bierkkalan reissulla huomasin pienen palan Kallea kasvamassa ikää myös tynnyrin sisällä, joten oluesta lienee jossain vaiheessa myös BA-versiota tuloillaan. Tammiasun tarkempaa luonnetta en ulkoisesti osannut arveloida, mutta joku viiniviritteinen tynnyrikypsytys voisi tälle olla aika veikeäkin valinta. Miksei moni muukin vaihtoehto.

Himon Meistä-sarjan toinen osa kertoo pääpanija Kalle Hirvikosken tarinan. Humaloidun farmhouse alen keinoin.

"Uudestisyntynyt.
Humalan poika."


Himo Meistä: Kalle

Olkisen vaaleaa, valkeavaahtoista olutta elokuun iltaan. Tuoksussa hieman kirpakkaakin valkoviintä, viinimarjapensaan lehteä, limenkuorta sekä kevyttä mausteisuutta. Taustalla vaaleaa hedelmää, melko kuivaa tuntua ja oikein toimivaa menoa.

Maku on oivallinen. Se on hieman jopa villin oloinen. Valkoviintä, mustaherukan lehteä, sitruksen ja limen raastettua kuoriosaa sekä mukavaa, valkopippurista mausteisuutta. Taustalla vienompia vivahteita, jotka vaativat hieman keskittymistä... Kevyt kookos, ananas ja persikka nyt ainakin. Olemukseltaan kuivahko, suussa hieman pyöreyttä mutta menevän raikkaana kulkeva olut.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti