torstai 1. syyskuuta 2022

Mikkeller x Boon Oude Geuze White Vermouth Foeders

Mikkeller x Boon Oude Geuze White Vermouth Foeders

Tämä ihanainen lambikjuoma tuli nautittua jo alkukesän riennoissa hyvästä seurasta ja kesän orastaneesta vapauden tunteesta riemuiten. Juhlakuohuvana käytettiin tällaista Mikkellerin ja monille muillekin brändeille lambikeja sekoittelevan Boonin yhteistyön tulosta, jossa kaksi vuotta vaalean vermutin aromoineissa foedereissa kypsynyt lambik on saanut sekaansa lirauksen vuoden ikäistä nuorta tavaraa sekä ripauksen myös kolmivuotiasta arvojuomaakin. Ikää itse pullolla taitaa olla sitten näidenkin edestä, sillä en heti edes muista, koska olen sen kellariini sullonut. Useamman vuoden se joka tapauksessa on aikaa kerryttänyt.

Lopputulema on suussasulavan elegantti, silti voimakkaan luonteikas makuelämys, jota kelpaa pyöritellä lasissa sen arvokkuutta hitaasti ihastellen. Ihastuttava gueuze kaiken kaikkiaan.

Mikkeller Oude Geuze Boon Lambic is a modern take on lambic in the newest collaboration between Boon and Mikkeller. Blending lambic aged in oak foeders previously used for white vermouth, this characteristic blend consists of mostly 2-year-old lambic blended with some 1 year old for bottle conditioning and a touch of 3-year-old.

Mikkeller x Boon Oude Geuze White Vermouth Foeders

Vaaleankeltainen, pirteästi kuplivi lambic on ilo silmälle. Sen omenainen, funky ja omenaviinietikkainen tuoksu on runsas ja luonnehdinnasta huolimatta pehmeänlainen. Todella tyylikäs ja elegantti vaikutelma. Mukavan kuivaltakin vaikuttaa.

Maku on oivallinen, runsas ja tasapainoinen. Ei yltiöhapan, joskin kuivuus tehostaa tunnelmaa. Omenaviinietikkainen, karviaismainen ja vaalean rypäleinen, tallimainen, kuivahko tunnelma on todella miellyttävän tuntuinen. Makumaailmaa on hankala pukea suoraan täydellisiksi sanoiksi, mutta siinä yhdistyy selkeän kirpeä happamuus, tiukat hiilihapot sekä tunnelmaa tasapainottava pehmeys. Suutahan tämä supistaa, mutta niin pitääkin. Kuivuus ja tietynlainen valkoviinimäisyys ja viheromenaisuus osuvat myös hyvin yhteen. Erinomainen lajiedustaja.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti