tiistai 6. syyskuuta 2022

Mad Hopper Unicorn Farm

Mad Hopper Unicorn Farm

Olutravintola Viisi Penniä on tätä nykyä ehta panimoravintola, sillä sen uumenissa on jo vuoden verran toiminut kellaripanimo Mad Hopper Brewing Co. En ole korona-aikakaudella Töölön nurkilla ehtinyt pyörimään, joten edellinen visiitti klassikkoravintolaan on ajalta ennen palvelutarjonnan laajentumista. Mad Hopperin oluita en muista vielä missään vastaan tulleen, joten kun panimon leipiin hypännyt Grey kyseli, kiinnostaisi tuoreeltaan tölkitetyt näytteet testiin, oli vastaus aikalailla valmiina.

Ensimmäisenä maisteluun pääsi sumuisen suunnan humalkokemusta henkinyt Unicorn Farm Hazy IPA. Sen taikakaluina toimivat Vic Secret-, Mosaic- ja Citra -humalat, joista irtoaakin varsin mittavan aromaattista tykittelyä vastapurkitettuun olueen. Vahvuuttaa yksisarvisbissellä on 5,2% eli ihan kauppakamasta on sen puoleen kyse. Makujen runsaus ei tosin vahvuuslukemia kumartele, vaan näin reilu viikko sitten tölkitetyn oluen esiintyminen uhkuu itsevarmuutta ja hienoja makuja. Nyt on kyllä hieno ensikosketus tämän panimon toimintaan!

Are Unicorns hard to find? Not for us! This amazingly refreshing New England IPA relies on late hopping and dry hopping techniques to deliver a bursting juicy, tropical hop experience. You may have stopped believing in unicorns, but they never stopped believing in you! Cheers!

Mad Hopper Unicorn Farm

Samea, hedelmäisen keltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on mitä mainioin, tuoreen trooppinen, hieman mehukaskin. Aprikoosia, sitrusta, limenkuorta ja pientä hedelmäistä karheuttakin.

Maku nojaa runsaaseen, aromaattiseen tropiikin satoon. Mehukkaampaa osastoa edustaa mango ja kypsä aprikoosi, raikkaampaa väriä mukaan tuo sitrussävyt, limenkuori ja herukkaisuus. Lopussa kohtalaista katkeroa, jälkimaussa hedelmäisen menon ja sitrusvedon ohessa kevyttä vehreyttäkin. Tosi jees.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti