perjantai 23. syyskuuta 2022

Nudist Reimo Pilsner

Nudist Reimo Pilsner

Siidereistään tutuksi tullut virolainen Nudist on jäänyt vielä oluelliselta anniltaan kokematta, joskin hilpeät etikettivedokset ovat pistäneet silmiemme muun muassa verkossa. Sain äskettäin parit tuliaispullot maistoon, joten alkaa tämäkin laji sen myötä avautumaan.

Runsaahkolla aromihumaloinnilla ryyditetty Reimo Pils omaa niinikään mukavan leikkisän pullokuvituksen, jossa pääosaa näyttelee panimon graafikko, nimikko-oluensa saanut Reimo. Oluen aromiveturina toimii germaanihumala Saphir, joka on minusta erittäin hyvä valinta vähän isommin humalaa kaipaaviin lagertyyleihin.

Olut on valmistettu Õllenautin laitteilla ja se on tuotu minulle jostain Muugan satama-alueen lähikaupasta. Näppärä Pils, jossa yhdistyy ”salkkukaljamainen” maltaisuus, korkeat hiilihapot ja aromirikas humalointi. Veikeä ja vedettävä kokonaisuus.

Unusually aromatic and hoppy pilsner. Dry hopped with Saphir. 

Free-spirited, complex-free and to everyone's liking - just like our artist & designer Reimo. 

Nudist Reimo Pilsner

Vaaleanlaisen keltainen, nätin vaahdon nostava olut. Tuoksussa vaaleaa maltaisuutta, kevyttä yrttisyyttä ja appelsiinin kuorta.

Maku on aika hyvä. Ei kovin peripilsmäinen tosin. Mieleen tulee kärjistetysti "perusolut" kovine hiilihappoineen, mutta hieman runsaammalla maltaan maulla ja suht mukavalla aromikattauksella ja rapealla lopetuksella ylevöitettynä. Hankala pukea sanoiksi... Mutta toimii.

Yrttisyyttä, sen seassa sitrusta ja taustalla kevyttä hedelmää. Runsaammin appelsiinin kuorta, lopussa ruohonsekaista katkeroa ja jälkimaussa sitrushedelmiä sekä yrttejä.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti