maanantai 19. syyskuuta 2022

YMIS Käpykoppi Azacca IPA

YMIS Käpykoppi Azacca IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,9
  • Panimo: YMIS Panimo, Tikkala, Jyväskylä, Suomi

Tikkalan kyläpanimolta tuli pari viikkoa sitten ulos kaupparajaa runsaammin mitoitettua IPAa. Jännästi nimettyä Käpykoppia oli myynnissä isäntätilana toimivan Ohelan Aukeen Lähiruokapäivän riennoissa, missä olut myytiinkin loppuun jo parissa tunnissa. Itse en Ohelaan raksakiireiden keskellä ennättänyt, mutta onnekseni sain muutaman pullon maistoon välikäsien kautta.

Käpykoppi on 6,9-prosenttinen single hop IPA, jonka moottorina toimii Azacca-humala. Hedelmäistä ja hieman mäntyistäkin menoa oli siis tällä kertaa luvassa, eikä makukokemus etukäteisarviosta kauas heittänytkään. Näppärä, puhdaspiirteinen ja ennen kaikkea hyvänmakuinen IPA. Ei ehkä sellainen bisse, mitä ensimmäisenä kuvittelisi keskisuomalaista maaseutua halkovan hiekkatien varressa toimivan maatilan kahvion hanasta ensimmäisenä löytävänsä.


YMIS Käpykoppi Azacca IPA

Hitusen utuava olut vaalealla vaahdolla. Tuoksussa mandariinia, sitrusta, ananasta ja mietoa havua.

Maku on hyvä, mukavan hedelmäinen, sitrussävytteisen teräväkin. Mandariinin kuori, kevyt mango ja ananas tulevat taustahedelmäisyydestä ensimmäisenä mieleen. Lopussa hieman mäntyä ja greippiä. Hyvä IPA.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti