torstai 8. syyskuuta 2022

Himon Alku

Himon Alku

  • Tyyli: Sahti
  • Alk.%: 9,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Olihan se veikeä tunne, kun astelin Citymarketin ovista pussillinen saman katon alla valmistettua sahtia mukanani. Tilanne oli maailmanlaajuisestikin poikkeuksellinen, sillä muissa maissahan sahtia ei juurikaan Citymarketin sisällä valmisteta. Meillä Härmälän lähistöllä sahti pitää luonnollisesti ostaa hypermarketin pääkäytävän varteen rakennetusta erillisestä panimoopuodista, vaikka itse sahdin tekoa voi seurata ruokakaupan olutosastolta käsin suuren lasiseinän välityksellä. Muualla sahdin saisi luonnollisesti mukaansa suoraan kaupankin puolelta, mutta nämä on taas näitä juttuja. Ei toimi kuulemma meillä.

Mutta alkuolutta oli tosiaan taas Bierkkalassa tarjolla ja tällä kertaa pääsin osingoille itsekin. Muutama erähän Alku-sahtia on jo tässä kesän aikana ehditty pois myymään eli kysyntää tuntuu mukavasti olevan. Tämänkertainen Alku ei omaa BA-lisäviitettä, joka toisaalta kutkuttelisi kovasti, toisaalta täyttää ainakin jonkinasteisen rienaamisen tunnusmerkit. Maistaisin siis hetkeäkään epäröimättä, mikäli tilaisuus kohdalleni osuisi.

Himon omalle sahdille on tullut ladattua aika kovat odotukset, sillä hirvipanimoa aiemmin ohjastanut Kalle taitaa perinnejuoman salat todistetun erinomaisesti. Alku ei kuitenkaan edusta niin tuhtimakuista ja syväluonteista sahtikulmaa, vaikka vahvuutta tälläkin yhdeksän prosentin verran näkyy olevan. Maku on hyvä ja toimiva, mutta kokonaisuutena omaan makuun optimaalista ohkaisemmanpuoleinen tunnelmaltaan. Ohut on tälle juomalla vähän väärä ja kummallinen sana, mutta tiettyä pyöreyttä matkaan joka tapauksessa kaipaisin.

Sahti on kaiken Alku. Alku on Himon sahti. Jostain Satakunnan ja Päijät-Hämeen alkuolutkulttuurin leikkauspisteistä inspiraationsa ammentava Alku on OG mehu. Mehu = saft = sahti.

Oi sahti on!

Himon Alku

Vaaleahkon keltainen sahti tuoksuu kypsän hedelmäiseltä, hieman mausteiselta ja banaaniseltakin. Odotuksia miedompi ulosanti ainakin nenän suhteen.

Mausta löytyy karamellisia piirteitä, kypsää hedelmää sekä banaanisuuttakin, mutta tuntuma jää hieman odotettua ohuemmaksi. Lopussa mukavaa mausteisuutta sekä katajaa. Voiko sahtia sanoa sessioitavaksi? Ei ehkä, eikä tämä sellainen olekaan, mutta on helpommin kumottavassa muodossa kuin esimerkiksi Moose On The Loosen menneet yksilöt tai vaikka Heilan Sahti. Yhtymäkohtia löytyy Varastopanimon kevyempään joutsalaiskulmaan...

Lämpö leventää tuntumaa, mikä tuo optimin lähemmäksi, mutta soljuvuus jää tuhdimpia verrokkeja maltillisemmaksi. Kelpo sahtia, ei kaupallisen tarjonnan rehevimmästä päästä, mutta ei aina tarvitsekaan olla. Itselle vain uppoaa paremmin vähän ryhdikkäämpi painotus.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti