lauantai 10. syyskuuta 2022

Mikerphone Drop

Mikerphone Drop

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.% 5,5
  • Panimo: Mikerphone Brewing, Elk Grove Village, Illinois, USA

Noukin Bierkkalasta matkaan tämänmoisen jenkkituotoksen, jonka hintapyyntö ylitti kipurajat mennen tullen. Ainakin lähes, sillä ostopäätös todistetusti on realisoitunut. Tarkkaa euromäärää en hintalappusesta enää muista, mutta kaksinumeroisia summia purkkia vastaan sai joka tapauksessa kassapisteellä luovuttaa. Viereinen Other Halfin purkki taisi olla kokolailla samanhintainen…

No kerrankos sitä taas, ajattelin päissäni. Mikerphone ei panimona soitellut lainkaan kelloja, joten sinällään en hypen uhriksi tässä kohtaa omatoimisesti ilmoittaudu. Tölkin asettelu nimekkäiden tekijöiden joukkoon niin logistesisti kuin hintapisteeltäänkin tosin varmasti vaikutti herätemäiseen valintaan. Myös tuotteen kokonaisnimi herätti tuntemuksia.

Mikerphone on kotiguuglailun perusteella Chicagon suuralueella, Elk Grove Villagessa toimiva pientekijä, joka saa innoituksensa sulosävelten maailmasta, musiikista. Tämän olisi ehkä nimenkin viitoittamana olisi voinut arvata ja Craft Beer Inspired by Music näkyy kotisivuillakin lukevan. 

Perheomisteinen panimo ei näytä olevan alan ummikkojen projekti, vaan pääpanijana toimivan perustajajäsenen Mike Pallenin isä on työskennellyt aikoinaan Miller Brewing Companyn palveluksessa. Mikelle itselleen on ennen oman panimon perustamista kertynyt oppia Pipeworks Brewingin, 18th Street Breweryn, BreakRoomin sekä SlapShot Brewingin palkkalistoilta. Hieman eri mittaluokan toimijoistahan isän ja pojan kohdalla puhutaan, mutta mielenkiintoinen tiedonjyvänen joka tapauksessa.

Mutta Drop tosiaan tipahti hetken mielijohteesta ostoskoriin. Citralla hienosti kuivahumaloitua Pale Aleahan se nykypäivän trendit huomioiden tietenkin on ja varsin hieno tyylisuuntauksen edustaja onkin. Hintaansahan näiden kauppavahvojen oluiden on näissä eurolukemissa lähes mahdotonta lunastaa, eikä täyttä katetta tarjonnan osalta löydy tälläkään kertaa. Hintavaahan se nanocraftin raahaus tänne Atlantin taa tunnetusti on, mutta nyt on ainakin käytetty paukkuja mainioon tuotteeseen.

“Mikerphone Drop is a 5.5 percent double dry-hopped pale ale. We took the recipe for Mikerphone Check 1, 2 and dropped the ABV down to create a 12-ounce crusher.”

 

Mikerphone Drop

Haalean vaalea, samean utuinen olut vaalealla vaahdolla. Tuoksussa on runsaan aromaattinen lataus sitrussävyjä, limen kuorta sekä yleistrooppisuutta.

Maku on oivallinen. Tunnelmaltaan jotenkin tosi kepoinen, mutta aromirunsaudeltaan silti hyvinkin kuohkea. Sitrus ja sen monet sävyt kirmaavat joukon kärjessä. Mukana on hieman greippisempääkin otetta, pientä tropiikin hedelmää unohtamatta. Jopa parfymaattista menoa löytyy, mistä pidän erityisen paljon. On tämä hemmetin hyvä. Muttei kyllä hintansa hyvä, vaikka kauppakaman eliittiä heittämällä onkin. 

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti