sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Himo Bierkkala DDH Pale Ale

Himo Bierkkala DDH Pale Ale

  • Tyyli: DDH Pale Ale
  • Alk.%: 5,2
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Tällä kertaa maistellaan sittarin bisseä, muttei suinkaan Pirkka-merkkistä sellaista. Asialla on nimittäin Himo, jonka olutkavalkadiin kuuluu myös panimon kattoa kannattelevan Pirkkalan Citymarketin nimikko-olut, Bierkkala DDH Pale Ale.

Himohan on julkaissut jo toisenkin kauppabissen, mutta käsitellään tämä ensimmäinen nyt, no, ensin. ”Talon olut” edustaa DDH-maailmankatsomukseen nojaavaa humaliloittelua, jossa pääroolia on tarjottu Citralle, Cascadelle sekä Idaho 7:lle. Vahvuutta luonnollisesti kaupparajaa hillitymmin. Mutta onpahan muuten hyvä ”kauppabisse” ihan jo etikettiä myöten!

Himo Bierkkala DDH Pale Ale

Sameanlainen, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on oivallinen ja raikkaan trooppinen. Sitrussävyjä, mandariinia ja aromaattista mangoisuutta, hienoista yrttisyyttä ja yleistä trooppisuutta.

Maku on hyvä. Kunnollista sessiokamaa, jossa ei maussa pihistellä, muttei turhan raskain askelinkaan vaelleta. Raikkaus ja tietynlainen kepeys on vahvana läsnä, muttei makujen kustannuksella. Kuiva, aromirikas makumaailma tarjoilee sitrussävyjä, mandariinin kuorta, vaaleaa tropiikin hedelmäisyyttä sekä pirteää yrttisyyttä, jossa siinäkin tuntuu sitrusta mukana olevan. Menee ikeniin. Todella hyvä lajissaan.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti