maanantai 3. lokakuuta 2016

Ruosniemen Parlamentaarikko

Ollapa Parlamentaarikko. Rysselissä. Anneli ja Paavo-pirulainenkin nykyään simpukkapatojen ääressä istuvat. Niillä on sellaista hyvää kaljaakin siellä. Sopulitkaan ei soittelisi, rauhassa olla saisi.
Alkaahan näitä belgejä hiljalleen kotimaisiltakin syntymään, kun jotenkin tuntuvat männä vuosina  kovin harvassa olleen. Ruosniemeläiset ovat mitä ilmeisimmin hakeneet ulkoasuun vaikutteita Brysselin europiireistä ja yhdistäneet mukaan klassikkosalapoliisin aineksia. Ei ehkä se kaunein yhdistelmä, mutta välikös tuolla. Itse olut sen sijaan toimii, joskin tuo mieleen vähän kotoisampaakin tunnelmaa - hyvässä mielessä toki.

Ruosniemen Parlamentaarikko
Ruskea, samea ja kauniista vaahdostaan huolimatta vähän sahtimainenkin. Tuo taka-ajatus tuntuu seuraavan takaraivossani hieman myös makumaailma puolelle, mutta eihän se haittaa. Tuoksu on rusehtavan maltainen, kypsänä kuivatun hedelmäinen, luumuinen ja mukavasti belgimausteisen hiivainen. Alkuun kevyen siirappinen ja muutoinkin makean oloinen, mutta lopulta kuivemmaksi ja sitä myöten tasapainoisemmaksi kääntyvä tuoksu.

Maultaan tuoksun linjoilla. Ruisleipäistä limppua, yleisen rusehtavaa tunnelmaa, kuivatun luumuisin ja rusinaisen hedelmäisin teesein. Kevyelti siirappisuutta, hentoa paahteisuutta, lopussa melko voimakasta katkeroa ja tuoksun tavoin hienosti esillä olevaa belgimausteisuutta. Keskirunsas, ehkä hieman soljuvuuttakin, lopputulemana hieman kuiva mutta huulia tahmaava. Rehti meno ja sehän kelpaa. Liekö tosiaan ulkonäön nostama mielikuva vai mikä, mutta banaanittoman sahtimaisiakin piirteitä löytyy joukosta, vaikka Belgiaanhan tässä selvästi ollaan kallellaan. Mainio olut.

Tuomio: Tasapainoinen, kohtalaisen katkera ja mausteinen, runsasmakuinen ja ruisleipäinen dubbel.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti