lauantai 8. lokakuuta 2016

Weihenstephaner Tradition Bayrisch Dunkel


Unser urtypisches, rotbraunes „Tradition Bayrisch Dunkel“ mit seiner milden Hopfenwürze duftet aromatisch nach Röstmalz und besticht mit seinem leicht süßlichen Karamellgeschmack, der von einer leichten Bittere abgelöst wird. Passt wunderbar zu deftigen Speisen, wie Braten, Geflügel und Wild. Gebraut mit der Jahrhunderte währenden Biertradition am Weihenstephaner Berg.
Pimenevän syysillan tunnelmointa vaatii arvoisensa eväät ja mikäpä sen parempi valinta olisikaan kuin maailman vanhimmaksikin panimoksi ”julistetun” Weihenstephanerin saksalaista oluenvalmistusperinnettä myötäilevä dunkel. Panimon vehnäoluethan lienevät tuttuja vähintäänkin valtaosalle olutta nauttivasta maailmasta, mutta ainakin omakohtaisesti voin myöntää, etteivät freisingläislagerit ole itselleni ollenkaan niin läheisiä tuttavuuksia. Esimerkiksi tämä vast’ikään Alkoon saapunut Tradition kaatuu lasiin nyt ensikerran...

Weihenstephaner Tradition Bayrisch Dunkel

Tummia ohramaltaita, Hallertauer Taurus –humalaa ja Weihenstephanerkukkulan ikiaikaisia olutperinteitä… Siinäpä eväät kelpolagerin mittapuuksi.

Punertavan ruskea, vaalealla vaahdolla koristeltu olut. Tuoksu on miellyttävän maltainen, kevyen karamellisella, leipäisellä otteella varustettuna. Myös hentoa hunajaa, rusinaan viittaavaa kuivahedelmää ja yrttistä rapeutta.

Maultaan hyvä. Rusehtavaa, karamellista ja kevyen paahteista maltaisuutta hienoisen leipäisellä tunnelmalla ja kuivahedelmäisellä syvyydellä tehostettuna. Lopussa kevyttä, yrttistä katkeruutta sekä hennon mausteista potkua. Tuntumaltaan keskirunsas, hieman tahmaava ja tasapainoinen. Mallas puhuu ja se puhuu kaunista kieltä.

Tuomio: Erittäin laadukas dunkkeli perinteikkäältä panimolta.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti