torstai 20. lokakuuta 2016

Rekolan Paavin Polku

Paavi seljällään...
  • Tyyli: Abbey Trippel
  • Alk.%: 9,0
  • Panimo: Rekolan Panimo, Fiskars, Suomi


Paavin Polku seurailee Munkintietä eli Rekolan Panimon uudehko belgivirittely on löytänyt paikkansa Alkon valikoimista. Pirulliseen hintaan (6,66€/plo) myytävä Paavi on jyhkeä, belgityylinen ale, jota on trippeliksi tarkemmin tituleerattu. Sen jonkin verran tuunattua winter editionia pääsin maistamaan jo Jyväskylän SOPPissa ja jäin tuon kokemuksen innoittamana odottelemaan peruspaavia vesi kielellä saapuvaksi.

Se on tosiaan harkittu seuraaja kevyemmälle Munkitie dubbelille ja on saanut ylevän nimensä arvovaltaisen Paavin mukaan – onhan hän munkkia ylemmällä oksalla nokkimisjärjestyksessä. Paavin Polun nimeämisen tarinasta löytyy seikkaperäinen, hieman syvällisempi läpikäynti Rekolan Panimon kotisivuilta.

Paavin Polku on vahva, vaalea belgityylinen ale. Tyylisuunnaltaan ollaan trippeleissä. Kullan keltaisessa oluessa ronskit belgialaisen hiivan tuottamat aromit ovat tulvilaan hedelmäisyyttä, tuoksusta löytyy mm. aprikoosia. Alkoholi lämmittää maun ollessa silti raikas, kevyen mausteinen ja juotavuus kohdallaan. Erinomainen olut myös ruuan kanssa nautittavaksi. Sopii hyvin esimerkiksi mausteisten makkaroiden, ruusu-/parsa- ym.kaaliruokien sekä tietenkin juustojen kanssa. Suosittelemme kokeilemaan myös makeiden hedelmäisten jälkiruokien, kuten legenda Tarte Tatin:in kera.
Rekolan Paavin Polku

Samea, syksyinen oranssinen, hivenen punakka ja keskirunsaasti vaahtoava olut. Tuoksultaan se on vaaleahko, kypsän hedelmäinen ja hunajaisen maltainen, hivenen leipäinen ja belgimausteinen. Melko runsas, jämäkkä ja pehmytkin.

Maultaan hieman kulmikkaampi, lämmin ja edelleen mukavan runsas. Runsaasti vaaleaa, aprikoosimaisen kypsää hedelmää, leipää ja hunajaista maltaisuutta. Lopussa kohtalaista katkeruutta ja yleisesti runsaampaa, tunnelmaa tahdittavaa pippurisävytteistä mausteisuutta. Jämäkkä, runsasmakuinen ja rungokas. Hyvä, talvinen versiointi vaaleasta, joskin vahvasta, belgioluesta. Sopii sesonkiin, sopii lasiini.

Tuomio: Lämminhenkinen, runsasmakuinen ja tasapainoinen kuljeskelija. Toimii syyssäässä mitä parhaiten.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti