keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Nøgne Ø Bahrainer Weisse


Nøgnelta taisi kesän mittaan tulla tarjolle useampikin kauppavahvuinen uutuus. Bahrainer Weisse oli näistä yksi. Olut pohjautuu Petter Fornesin vuoden 2015 Norjan kotiolutmestaruuden voittaneeseen tuotokseen, josta keitettiin kaupallinen erä Grimstadissa.

Nimi viittaa oluen valmistuksessa käytettyyn bahrainilaiseen hapanjuureen, jolla on osansa oluen käymisessä ja sitä myöten happaman puhuttelevassa tunnelmassa. Humalaa keitokseen on mennyt vain mäskäyksen yhteydessä eikä vierrettä ole keitetty lainkaan. Villiä menoa ja bakteerien taikuutta kevyessä, berlinerweissemäisessä paketissa…

Nøgne Ø Bahrainer Weisse
Vaalea, haalea ja samea, hieman vaahtoa muodostava olut. Tuoksu on mieto, lähinnä hapan ja kepeästi vehnäisen maltainen - happamuudeltaan olut on hyvin kevyen omenainen ja runsaamman sitruksinen. Pirteä, raikas, kevyt.

No niin. Eli pirteä, raikas ja kevyt. Se sopii tähänkin. Maussa on hedelmäistä, pääosin sitrusmaista ja omenansekaista happamuutta orastavan vehnäisellä pohjalla. Vaaleaa on, tarttumapintaa on niukalti mikä tekeekin tästä kaikessa kirpakkuudessaan hyvän helteen taltuttajan. Tai noh, kivennäisvesi voi toki happamuuden jäljiltä olla (oli) helpotus, mutta noin ajatuksena.

Tuomio: Hapan. Ja mainitaan vielä pirteä, raikas ja kevytkin... Suoraviivainen berlinerweissenkaltainen olut.


Pisteet: 31/50

2 kommenttia:

  1. Itse kävin kesällä K-Supermarket Länsiväylästä pullon koppaamassa. Tykkäsin kyllä, oikein maistuva, harmi vain, että hintaa oli 0,33l pullolla yli 5 euroa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha sanonta kuuluu: "Mitään ei elämässä saa ilmaiseksi, ei varsinkaan Nognea" :D Länsiväylästä minäkin muistaakseni hain, on siitä jo jokunen hetki ja arviokin loppukesältä. Vähän jäänyt puhtaaksikirjoitettavaa keväältä asti :) Hyvä ja fressi kesäoluthan tämä oli, ei siinä :)

      Poista