torstai 13. lokakuuta 2016

Saimaan Brewer’s Special Oktoberfest

Syksyn uutta...
Brewer’s Special Oktoberfest on kuparin punertava suodattamaton pohjahiivaolut. Oluen pehmeän täyteläinen runko syntyy Vienna maltaasta. Oluen tuoksussa ja maussa maltaista makeutta ja karamellisuutta. Oktoberhenkisen makunautinnon takaavat Magnum ja Saaz humalat.
Lienee melko harvinaista, että suomalaisen panimon uutuustuote iskeytyy julkaisunsa yhteydessä naapurimaan monopolin valikoimiin, mutta Suomessa sitä saa metsästellä vain olutravintoloiden tarjonnasta. Stallhagen toki tällaista toimintaa enempikin harrastaa, mutta ihan heti ei mieleen toista esimerkkiä tule. Ei se toki sitä tarkoita, etteikö näin aina välillä tapahtuisi. 

Mikkelissä on syksyn tullen tosiaan levennetty Brewer’s Special –olutsaagaa ja sadonkorjuun aikaan sopii luontevasti valmistaa myös oktoberfesthenkisempää tunnelmaa henkivää mallasjuomaa. Magnumilla ja Saazilla humaloitu, tyylikäs lagerolut on pakattu panimon premiumimpaan pakkausmuotoon eli palautusautomaatissa ”mukavasti” kolisevaan prosecco-pulloon, joka kieltämättä on mukavan näköistä katseltavaa. Systembolagetissa Brewer’s Special Oktoberfestin hinta on maltilliset 19,70kr eli parisen euroa – ei varmaan kotomaasta tuohon summaan irtoaisi, mikä luonnollisesti on aika irvokasta faktaa… Oman pulloni sain suoraan panimolta.

Saimaan Brewer’s Special Oktoberfest
Hieman tummaan taittuvan keltainen, keskirunsaasti vaahtoava olut. Tuoksu on puhtaan maltainen, leipäisellä, hieman viljavalla tunnelmalla josta löytyy myös runsautta ja syvyyttä. Ruohoyrttinen, puhutteleva humalointi tukee kokonaisuutta osuvasti.

Maultaan olut henkii rehtiä Oktoberfest-tunnelmaa. Runsasta, monipuolista ja reunoiltaan rouheaa maltaisuutta leipäisellä, osin viljavalla otteella yrttistä purevuutta ja tasapainoista olemusta unohtamatta. Miellyttävä lagerolut Saimaan rannalta. 

Tuomio: Runsasmakuinen, suoralinjainen ja toimiva Märzen. 

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti