torstai 24. marraskuuta 2016

The Flying Dutchman Nomad Nuts Freezing Frost Biting Tongue on Frozen Pole Winter IPA

The Flying Dutchman Nomad Nuts Freezing Frost Biting Tongue on Frozen Pole Winter IPA

No nyt on kieltämättä komia nimi lätkäisty lentävän hollantilaisemme talvi-IPAn kylkeen. Voinemme luovuttaa ”parhaiten nimetty talviolut” –palkinnon eteenpäin jo tässä vaiheessa kautta. Kerrassaan nerokasta! Jouluoluiden sekaan mahtui siis napakkaa humalaleikittelyä lähes kotimaisin voimin. Tämä Cascadella, Centennialilla, Mosaicilla sekä Citralla aateloitu olut on valmistutettu Vantaalla majaansa pitävän hollantilaisvirtuoosin toimesta Belgiassa, monista kiertolaispanimoyhteyksistä tutun De Proefin kotikylässä.

Maisteluhetki sattui hieman ikävään saumaan ensilumien sulettua maata pari päivää piiskanneen vesisateen jatkuessa, mutta pari kynttilää ja lokoisaa olelua kehiin, niin tunnelma korjaantuu kummasti. Flying Dutchmannin sävelet tuntuvat iskevän kerta toisensa jälkeen ja mukavahan se on hauskasti nimettyjä, rehdin maistuvia ja verrattaen sopivaan hintaan kaupiteltavia tuotoksia lasiinsa kaataa.

Kiinnostuneiden kannattaa muuten lukaista Ronald de Waalin tuore haastattelu Ölmönger-blogin puolelta.

The Flying Dutchman Nomad
Nuts Freezing Frost Biting Tongue on Frozen Pole Winter IPA
Punertavan oranssi, runsasvaahtoinen olut. Tuoksussa keksimäistä maltaisuutta, sitruksista rutistusta sekä kukkaisempaa otetta hennon hedelmäisyyden sekä mausteisen potkun ryydittämänä. Melko runsas, toimiva ja jämäkkä.

Maultaan hyvä, varsin ryhdikäs ja napakka IPA. Mallaspuoli on sopivan rotevaa, keksimästä ja vaaleaa. Sitruksinen humalointi henkii myös mäntyä, kukkaisuutta ja ehkä vienoa pihkaakin, takapotkussa esiin nousevan mausteisuuden antaessa makuun oman leimansa. Melko suoraviivainen, ei liikoja kikkaileva kokonaisuus. Ehkä trooppisempi aromileikittely on enemmän omaan makuun istuvaa, mutta nyt kyllä iskee rehdimpi rutistelu hyvin kohdilleen.

Tuomio: Rehti ja konstailematon, hyvin puraiseva IPA sopivalla rungolla.

Pisteet: 38/50

2 kommenttia:

 1. Kiitos maininnasta. Rennosti ja hyvin kirjoitettua, yleensä myönteissävytteistä mutta kohteiltaan monipuolista sekä usein täydentyvää blogiasi on mukava lukea ja upeiden kuvien puolesta myös katsella. Oluen tuntemus ja arvostus tulee hienosti esiin.

  Tällaisten takana voi hyvällä omallatunnolla perseillä mukahauskasti ja parittaa bissejä biiseihin väärin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. De nada, tunnustusta ja mainintoja pitää antaa kun siihen on syytä ja myönnän, että vähän laiskasti olen viime aikoina ulospäin linkkaillut. Nyt oli hyvä sauma tehdä ryhtiliike sen suhteen :)

   Minun jutut on tällaista tajunnanvirtaa ilman sen suurempaa asiantuntemusta, mutta hyvä jos niitä kelpaa lueskella. Musaparituksiani en kehtaa julkistaa, jätän ne teille joilla on asiaan vähän enemmän näkemystä :D

   Poista