maanantai 21. marraskuuta 2016

Hacker-Pschorr Munich Gold

Hacker-Pschorr Munich Gold

Saatiinpa taas Alkoon pullollinen todistusaineistoa saksalaisten oivallisesta osaamisesta vaaleiden lagereiden saralla. Useinhan vaalea lager mielletään olutmarkkinoita hallitsevaksi, halvaksi ja pahviselta vetisyydeltä maistuvaksi salkkuolueksi, mutta tuo taidokkaisiin perusmakuihin ja insinöörimäiseen osaamiseen perustuva maailma tarjoaa tutkijalleen paljon muutakin. Esimerkiksi tämän müncheniläispanimon mitä mainioimman ja rehdin maltaisen hellesin.

Hacker-Pschorr Munich Gold on panimon suositun Münchener Hellin “isoveli” hitusen vahvemman olomuotonsa ja ehkä runsaamman makunsakin varjolla. Vaalea, perusvarmoilla mauilla puhutteleva olut on humaloitu mukavan purevasti, joskin sopivan maltillisesti ja hyvää harkintaa käyttäen. Schwabenin Jura-alueelta ja Oberpfalzista korjatun mallasohran varaan rakentuva runko tarjoaa mukavasti purupintaa tunnelman pysytellessä samaan aikaan vaalean virkeänä ja puhtaan ryhdikkäänä. Kelpo valinta perusasioiden äärelle kaipaaville.

Hacker-Pschorr Munich Gold
Vaaleankeltainen, kirkas ja kaunisvaahtoinen lager. Tuoksu viljavan maltainen, ohuesti ranskanleipäinen ja miellyttävän ruohoinen, yrttinen sekä kevyen sitruksinenkin. Puhdas, raikas ja tasapainoinen. Hyvältä vaikuttaa.

Maultaan tuoksun linjoilla. Viljavaa, hyvin vaalean leipäistä maltaisuutta, yrttisen ruohoista, lopussa kevyttä sitrusmaisuutta nostavaa humalointia. Selkeä, maultaan tasapainoinen ja sopivan runsas ollen edelleen raikas. Saksalaiset osaavat nämä, on se vaan taas kerran todettava.

Tuomio: Sopivan pureva, puhdaslinjainen ja vaalean selkeä laatulager.


Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti