torstai 17. marraskuuta 2016

Stadin Joulukinkkuportteri

Stadin Joulukinkkuportteri
  • Tyyli: Portteri
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Stadin Panimo, Helsinki, Suomi

Joulurekvisiitta on kansoittanut jo jonkin aikaa markettienkin hyllymetrejä eivätkä maltaiset juomat suinkaan jälkijunassa hyllyille kulkeudu. Vaikka ryhdikkäät ja syväluonteiset portterit ovatkin itselleni ehkä ”se juttu”, tulee aika ajoin testailtua näitä lain puitteissa hieman kevyempiin vahvuuksiin räätälöityjäkin vaihtoehtoja. Minusta kun kevyemmillekin paahdenautinnoille on oma tilauksensa. 

Stadin oluita ei olekaan jostain syystä tullut hetkeen testailtua, joten kävin ehkä senkin varjolla käsiksi hellyttävän eläinhenkisellä kuvalla varustettuun Joulukinkkuportteriin. Omien sanojensa mukaan ”täyteläisen pehmeä, paahteisen maltainen” portteri on sovitettu jouluteemaan, mutta mausteaineet on tällä kertaa jätetty purkkiin. 

Tänään meni muutes 500 000 lukukerran raja rikki Olutkellarissa ja tämäkin postaus aloittaa kirjoittelussa uuden sataluvun ollessaan 901. julkaisemani blogikirjoitus. Pyöreitä lukemia on siis tullut äskettäin vastaan useammallakin suunnalla ja eritoten mieltä lämmittää paikalla piipahtaneiden lukijoiden, juttujeni ihmettelijöiden ja aiheesta yleensäkin kiinnostuneiden määrä. Kippis!

Stadin Joulukinkkuportteri

Samea, tummanruskea olut niukalla vaahdolla. Tuoksu on kahvisen paahteinen, kevyen suklainen ja havuinen. Lämpö paljastaa myös salmiakkia. Mukavan runsas.

Maultaan miellyttävä, vahvuuteen nähden runsas ja aukoton. Runsaanpuoleista kahvista paahteisuutta, tummaa suklaata ja lopussa esiin nousevaa mäntyistä rapeutta. Jälkimaku on napakan havuinen, paahteinen ja mausteisen suklainen. Hiljalleen paljastuva salmiakkisuus on lopulta melko voimakasta. Paikoin tuntuu löytyvän myös kevyttä savun virettä.

Tuomio: Mainio maitokauppaporter.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti