maanantai 14. marraskuuta 2016

O’so Night Train Porter

 O’so Night Train Porter

Wisconsinilaisen O’so Brewing Companyn oluita oli viime talvena tarjolla Alkonkin tilausvalikoimassa ja näistä tuli käsiteltyä varmaotteinen, joskaan ei täysin omiin mieltymyksiin iskenyt Hop Whoopin! IPA. Kuten niin usein ennenkin, osuvat ajatukseni paremmin yksiin paahteisempien makujen kanssa ja näinpä panimon mainio Night Train porterin arvio tuli kaivettua esiin ensilumen tömähdettyä maahan.
This complex porter is as black as coal that fueled locomotives for generations Made with judicious amounts of crystal and chocolate malt for a rich, smooth, creamy experience. Go ahead and jump on the night train. Enjoy!
 O’so Night Rain Porter

Todella tummanruskea, keskirunsaalla vaahdolla kruunattu olut. Tuoksu toimii. Paahtuneen maltainen olut henkii suklaista, mokkamaisen tunnelmallista tummuutta ja ehkä hienoista savunkin katkua. Varmaotteinen, puhutteleva tuoksu.

Myös makupuoli on kohdillaan ja tuoksua monipuolisempana se vie tunnelmoinnin entistä syvemmälle. Paahteinen maltaisuus nousee vaimean alun jälkeen voimaisaan, hieman savuiseenkin lopputuiverrukseensa, jossa joukkoon yhtyy myös kohtalaisen pureva, greipinsävyjä esittelevä humalointi. Niiden yhteispeli saa aikaan myös lakritsisia ja salmiakkisia piirteitä, mutta yleistunnussa on myös kevyttä suklaisuutta. Ehkä hienoisen miinuksen joutuu antamaan suutuntuman "kylmyydestä", sillä pientä syvyyttä se ehdottomasti kalvakassa tunnussaan jää kaipaamaan. Makujen runsaus on kuitenkin enemmän kuin paikallaan ja lopulta aika ronski porterhan tämä oikeastaan onkin.

Tuomio: Pureva, paahteinen ja runsasmakuinen porterelämys.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti