sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Mallaskosken Summer WIPA

”Vielä on kesää jäljellä…”. Niin tässä vain seilataan talvioluista hekumoinnin ja kesäisten sävyjen haikailun välimaastossa, että näkyy useampiakin tekstejä unohtuneen julkaisujonosta. Loppukesästä tuli testattua Mallaskosken vehreään sotisopaan puettu Summer WIPA (Wheat IPA), joka etiketin sivutekstissä kuvitteli jostain syystä olevansa lager. Siellä siis luki rehdisti että "Summer WIPA Wheat Lager"… Sekavuus jatkui valitettavasta maunkin puolella, vaikka virallisesti West Coast IPAksi brändätyn oluen speksit paljon hyvää lupailivatkin:

Columbus, Centennial, Pecko, Simcoe 
Wheat, Pale Ale, Carafa Pale
80 EBU

Rusehtava, vähävaahtoinen olut. Tuoksussa esiin nousee pihkainen, sitrusmaisen hedelmäinen ja toimiva humalointi, mutta myös hieman yllättäen melko voimakas, leipäinen maltaisuus. Mukana on hieman epämääräistä yrttisyyttä sekä jotain "märkää" eli aivan parhaassa balanssissa ei tällä kertaa olla.

Maussa mennään jo parempaan suuntaan ja kokonaisuus vaikuttaa ihan toimivalta, runsaamman maltaan teesein kulkevalta IPAlta. Leipäisyyttä, ehkä vienosti kuivattua hedelmääkin mutta myös sopivasti purevaa greippisyyttä, kevyempää mäntyä ja ehkä pihkankin kaikua. Myös trooppista tuulahdusta löytyy mutta se vähän kamppailee maltaan kanssa. Lopussa myös kevyttä pippurisuutta.

Tuomio: Ei täysin vakuuttava, vähän jännä IPA jossa ei sinällään suurempia murheita. Ei vain maistu, mutta vähän jäi mietityttämään josko ihan maaliin asti on päästy…

Pisteet: 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti