Syksyn makuja |
Kun tuo nykyaikaisempi runtuviikon aloitusajankohtakin on
nyt selätetty, lienee aika avata sanaista arkkua Vehniän neljännen Runtusahdin
ääreltä. Mikko lähetti tällä kertaa aiempia hivenen kevyemmän versioinnin
paikallissahdistaan eli maltaan käyttöä oli suitsittu hitusen aiempaan nähden.
Helposti joutava, 7,5-prosenttinen sahti ei tarjoillut kakkos- tai kolmosversion ronskiutta
tai syvyyttä, mutta toimi hivenen kulmikkaampana vallan mainiosti, vaikkei siitä
norjalaisavusteisen Islannin kaatoon ollutkaan. Sahti on siis testattu
huuhkajamaisen kärsimysnäytelmän äärellä, mutta todettu myös oivalliseksi
kumppaniksi uunituoreelle suppilovahveropiiraallekin. Sahti sopii moneen,
näinhän se on.
Vehniän Runtusahti IV |
Kastanjainen, samea ja jämäkkä sahti. Tuoksu hitusen
hedelmäinen, kevyesti kypsää banaania esittelevä ja karamellisen maltainen,
kevyen leipäinen. Rukiisuutta, mausteista potkua ja hentoa yrttisyyttä.
Maultaan samoilla linjoilla, edellistä erää ehkä kevyemmän
oloinen - ainakin siltä tuntuisi. Karamellista mallasta, kevyesti ylikypsää
banaania, leipää ja lopussa napakan kuivaa mausteisuutta. Hieman myös yrttistä
katkeruutta, ronskia katajaa ja sopuisaa rukiisuutta. Ehkä hennommin kuin
odotin. Maku kuivuu loppua kohden ja nostaa samalla esiin alkoholin lämpöä.
Makuun se ei pääse, mutta enteilee hieman kuitenkin. Huulet hieman
tahmaantuvat, sahti soljuu suussa... Melko syvä, rustiikkinen ja oikeastaan
aika hauskan rouhea.
Tuomio: Perusvarma, aiempaa kulmikkaampi mutta maistuva
sahti.
Pisteet: 39/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti