torstai 23. elokuuta 2018

Fat Lizard Bikini Top American Wheat

Fat Lizard Bikini Top American Wheat
Liskopanimon kepeä kesävehnä löytyi loppukesällä muiden blogissa tutkittujen tuotteiden tapaan Muuramen K-Supermarketin hyllystä. Toinen hyvä paikka metsästää liskoja on K-Supermarket Länsiväylä. Helposti lähestyttävä, raikas ja kepeälinjainen jenkkivehnä kuulosti megahelteillä erinomaiselta ratkaisulta, mutta tällä kertaa tuo luvattu kepeys oli turhankin määrittävä tekijä. Tähän keittoon ei käsittääkseni katkerohumalia ole uhrattu,  mutta purevuuden puutteeseen se ei silti ensisijaisesti kaatunut. Citralla ja Chinookilla ryyditetty Wheat Ale enteili kyllä hyvää vielä lasissakin, mutta omaan makuun se jäi turhan vaimeaksi ja ohkaiseksi.

Fat Lizard Bikini Top American Wheat
Samea, kauniisti hennon punakankeltaisia sävyjä esittelevä olut todella kauniilla ja riittoisalla vaahdolla. Tuoksu on sitruksinen, mutta myös erikoisen tunnuspiirteen omaava. Sitrusta tuossa piirteessä on, mutta äkkiseltään mieleen tulee myös jonkinlainen kuivamarjainen parfyymisyys. Aromaattista menoa joka tapauksessa.

Maku on raikkaanlainen, sitrus pääteemana kulkeva, tuoksua vähemmän marjaparfyymia antava. Vähän sitäkin löytyy ja hyvinhän se toimii. Mistä lie lähtöisin. Runsautta vehnäaleen toivoisi kumminkin lisää, sillä vähän ponnettomaksi ja ohueksi se jää. Raikkaus ja kepeys toki tuovat sessioitavuutta, mutta liian kevyeksi se silti osoittautuu. Ei liskopanimon perustasoa vastaava tuote eli vain ”ihan jees”.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti